banner359

İTSO Üyelerine Kobigel Programı Anlatılacak

20 Eylül 2017 Çarşamba 09:36
İTSO Üyelerine Kobigel Programı Anlatılacak

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), üyelerini KOBİGEL programı (KOBİ Gelişim Destek Programı) hakkında bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenliyor. Toplantıda KOSGEB Bursa Müdürlüğü uzmanlarınca işletme sahiplerine destek programlarının içeriği ve nasıl yararlanılacağı konularından aydınlatıcı bilgiler verilecek

İTSO yönetim kurulu Başkanı Metin Anıl, destek programının üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek katma değerli ürünlerin ve KOBİ´lerin payının artırılmasının amaçladığını belirterek, destek programıyla istenilen koşulları yerine getiren KOBİ´lere 300 bin lira hibe kredi, 700 bin lira geri ödemeli kredi verileceğini hatırlattı. KOBİGEL programını üyelerine en iyi şekilde tanıtmak amacıyla KOSGEB Bursa Müdürlüğü ile iş birliği yaparak bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydeden Başkan Metin Anıl, 21 Eylül 2017 Perşembe (yarın) saat 14.00´te İTSO´da gerçekleştirilecek toplantıda Bursa´dan gelecek uzmanların sunum yapacağını bildirdi.

Projeden imalat sektöründeki KOBİ´lerin yararlandırılacağını hatırlatan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Türkiye ekonomisinin değişmesinde ve dış ticaretinin artırılmasında, katma değeri yüksek, yüksek teknolojili KOBİ´ler öncü rolü oynayacak. KOBİ ve girişimcilerin rekabet güçlerini geliştirmeyi amaçlayan KOSGEB´in proje çağrısının İnegöl´de de karşılık bulması en büyük arzumuz. Bu proje rakamsal bazda baktığımızda gerçekten büyük bir fırsat. Üyelerimizin bunu değerlendireceğini ümit ediyoruz. Gereken şartları yerine getiren firmalarımızın 1 milyon lirayı bulan bu hibe ve kredi desteği imkanından yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

ARANAN ŞARTLAR

Bu arada destek başvurusu yapacak işletmelerin, 9 ana başlık altında açıklanan konulardan biriyle ilgili proje yapmaları gerekiyor. Dördüncü sanayi devrimine hazırlık, üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması, katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ihracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım, mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme, bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi, enerji verimliliğinin arttırılması ve yeşil üretime geçiş konularında proje hazırlayan KOBİ´ler, hibe ve kredi desteği alma imkanı bulacak. Ayrıca KOBİ´lerden KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olma koşulu da aranacak. Başvurular 20 Ekimde sona erecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<