İtso'nun İftarına Gazze Damgası

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki sanayici ve işadamları İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın iftarında biraraya geldi.

25 Temmuz 2014 Cuma 09:43 2014-07-25 21:34:18
İtso'nun İftarına Gazze Damgası
 Bursa'nın İnegöl ilçesindeki sanayici ve işadamları İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası'nın iftarında biraraya geldi. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, Ramazan ayının son günlerine gelindiğini belirterek "Bu akşam birlik beraberliğimizin ve kardeşliğimizin küçük bir tablosu var. Bu birlik beraberlik ve kardeşlik tablosunun ülkemizde, İslam aleminde ve dünyada olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Irak'ta, Suriye'de ve Gazze'de inim inim inleyen dindaşlarımız, inananlarımız var. Çok kötü günler geçiriyorlar. Bir an önce Birleşmiş Milletlerin bu konuya el atması, orada huzurun ve barışın gelmesi için çalışmasını temenni ediyoruz" dedi.

"DÜNYANIN BÜTÜN ÜLKELERİ VE BM SEYİRCİ"

banner380

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Gazze'de yaşanan drama dikkat çekerek, "Dünya'nın değişik bölgelerinde özellikle Gazze'de çok büyük dram ve insanlık ayıbı var. Ama maalesef dünyanın bütün ülkeleri ve BM bu olaya seyirci. Belki de bu konuda tek ses çıkaran, konuyu dile getiren haykıran ülke Türkiye. Temennimiz ve duamız bu sıkıntılar ve problemler biran önce sona ersin" diye konuştu.

İNSANLAR PERİŞAN HALDE

İnegöl Belediyesi olarak 5 yıldır yurt dışı iftar organizasyonu düzenlediklerini söyleyen Aktaş, "Belediye olarak biz buna harcama yapmıyoruz. Ağırlıklı mobilyacı işadamları olmak üzere toplam 45 işadamımızın katkılarıyla biz bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyon ilk olarak Kosova'da başladı. Bu sene ilk defa Sudan'da iftar yemeği düzenledik. Sudan'da 103 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede, öğrencilerin 8'i İnegöllü. Belgesellerde gördüğümüz ve buralarda hayat var mı dediğimiz yerlerde erzak dağıtımı yaptık. Ben bu boyutta fakirlik ve yoksulluğu hiçbir yerde görmedim. İnsanlar perişan halde" ifadelerini kullandı.

MAZLUMUN AHI, İNDİRİR ŞAHI

Kaymakam Ali Akça da, "Bizi oraya götüren, İnegöl'ün üretimden kaynaklanan gücü. Bu gücün oluşmasında işadamlarımızın, alın teriyle çalışan işçilerimizin, tarlalarımızda üretim yapan çiftçilerimizin, kısacaİnegöl'e gönül vermiş, kardeşlerimizin emeği var. Ben üretimlerimizin ve çalışmalarımızın her daim Bereketli olmasını diliyorum. Pazartesi günü kutlayacağımız bayramınızı tebrik ediyorum. Bugün maalesef Müslüman coğrafyanın bir takım bölgelerinde kan, ateş, gözyaşı, savaş ve zulüm var. Ben Cenab-ı Haktan bu zulmün bir an önce bitirilmesini temenni ediyorum. Unutulmasın ki, 'mazlumun ahı, indirir şahı' gibi bir söz vardır. Müslümanların bu ahı, kendilerine bu zulmü yaşatanların başına bir şekilde gelecektir" dedi.

Konuşmaların ardından İSMOB 2014 fuarında düzenlenen 'Tasarım Yarışmasında' kazandığı başarılardan dolayı Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Vanessa Mobilya Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Aydın ile İnegöl mobilyasına yapmış olduğu güçlü katkılardan dolayıTürkiye İhracatçılar Meclisi yönetim kurulu üyesi ve MOSDER BaşkanıAhmet Güleç adına Ahmet Dursun'a birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Geleneksel iftara yemeğine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan vekili Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan KılıçAk Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli,CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda üye katıldı. - Bursa

Son Güncelleme: 25.07.2014 21:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<