banner359

Kadına Şiddet Fotoğraflara Yansıdı

06 Mayıs 2016 Cuma 17:34 2016-05-06 17:39:20
Kadına Şiddet Fotoğraflara Yansıdı
 İnegöl Belediyesi ve İnegöl Meslek Yüksekokulu işbirliğinde açılan ”Kadına Şiddete Hayır” temalı fotoğrafı sergisi katılanları duygulandırdı.
Belirli meslek kuruluşları çalışanları, ev hanımları, küçük gelinler, öğrenciler hayatın her alanında erkeklerden şiddet gören kadınları temsilen sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenleyen Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bulunduğu fotoğraf sergisi izlenime açıldı. Türkiye´nin gündemine oturan tecavüz edilerek minibüs şoförü tarafından hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan´ın da durumu da bir öğrenci tarafından fotoğrafa yansıtıldı. Tekstil Teknolojisi Programı Öğrencilerinin rol aldığı ”Kadına Şiddete Hayır” fotoğrafları duygulandırdı.

Sergi açılışı öncesi konuşan etkinliği Organize Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Öğretim Görevlisi Beyhan Yazçayır, “Mesleki eğitimin amacı sadece bireylerin mesleki becerilerini artırmak değil, aynı zamanda toplumsal olaylara karşı bilinçli, duyarlı bireylerin yetiştirilmesini de gerçekleştirmektir. Bu etkinlikteki amacımız İnegöl Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmelerini, sosyal iletilerini geliştirmelerine katkı sağlamaktır. Bu etkinliğimiz de başta İnegöl Belediyesi olmak üzere, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “İnegöl Belediyesi olarak geçmişten beslenip geleceği inşa etmek, doğal estetiği insan estetiği ile buluşturmak adına ‘tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatarak koruma´ ilkesini gözeterek, tarihiyle barışık, geçmiş ile günümüz arasında köprü kurarak hayal ettiğimiz bir kent için uğraş vermekteyiz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz İnegöl Kent Müzesi, Türkiye´nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye´de sektöründe ilk olmasıyla yoluna devam etmektedir. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada İnegöl Kent Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Daha önce evimize, kurumumuza gelen misafirimizi İnegöl´de nereye götürebiliriz diye kara kara düşünürken, artık böyle bir düşünceye gerek kalmamış ve ilk adres olarak Müzenin yolunu tutmuşuzdur. Müzemiz; İnegöl tarihinin her dönemine ışık tutan ve her geçen gün kendini yenileyen bir yapıya sahiptir. Bu gelişimini; müzemizin bitişiğinde projelendirdiğimiz İnegöl Mobilya Müzesi ile daha da taçlandırdık.  Ayrıca birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelen İnegöl Kent Müzemiz; İnegöl´de açılan sergilerin merkezi konumuna da gelmiştir.” Dedi.

Kent müzesinin ”Kadına Şiddete Hayır” adlı Fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptığının aktaran Taban, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimizde Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu hocaları ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve belediyemizin desteğiyle gerçekleştirilen programda farklı meslek gruplarından kadınların yaşadığı şiddete ilişkin olaylar, basında yayınlanan haberlerden esinlenerek oluşturulan 22 eser yer almaktadır. Yüksekokul öğrencilerinin katılımıyla makyaj ve kıyafetler kullanılarak, kadına şiddet konusu gerek fotoğraflarda gerek sergi açılışında öğrenciler tarafından dramatize edilerek vurgulanacaktır. Sergide kullanılan fotoğrafların çekimleri ise İFSAD´ın desteğiyle gerçekleşmiştir. Ayrıca dramatize etme noktasında İnegöl Belediye Tiyatrosu, Makyaj konusunda ise İnesmek desteklemiştir. “Kadına Şiddete Hayır” konulu sergimiz 6-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kent Müzesi sergi salonunda ziyarete açık kalacaktır. Kültür varlıklarını koruma adına imar ettiğimiz Kent Müzemizdeki bu sergimize herkesi davet ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

TİŞÖRTLÜ ŞİDDETE HAYIR

Konuşmaların ardından giydikleri tişörtlerle “şiddete hayır” yazısını oluşturan öğrenciler, şiddete karşı olduklarını gösterdiler.

FOTOĞRAFLARIYLA YANYANA POZ VERDİLER

Kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi. 22 fotoğrafın bulunduğu sergi de, şiddet temasını çizen öğrenciler de her biri kendi fotoğrafının yanında yerini alarak dikkat çektiler. Kadına olan şiddeti tam anlamıyla sergileyen öğrenciler, katılımcıların beğenisini kazanarak, övgü aldılar.

Son Güncelleme: 06.05.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<