banner359

Kanlı Cinayetin Sanıkları İlk Kez Mahkemede

10 Kasım 2017 Cuma 16:43 2017-11-10 18:40:51
Kanlı Cinayetin Sanıkları İlk Kez Mahkemede

2016 yılında Alanyurt yolunda bir restoran önünde tartıştığı kişiler tarafından tabancayla vurularak öldürülen 29 yaşındaki Beytullah Suna cinayetinin sanıkları ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. 
15 Ağustos 2016 tarihinde biri tutuklu 4 sanığın İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlandı.
AĞABEYİNDEN SUÇU ÜSTLENMESİNİ İSTEDİ
Tutuklu sanık Murat K. ilk savunmasında, “Olay gecesi Beytullah, beraberinde Halil Şen ile ikinci kez işyerimize geldiler. Sabah 04.00 sıralarında geldiler. Geldiğinde Beytullah ile konuşurken, biraz tartıştık. Aramızda daha önceden anlaşmazlık olduğundan ve gece ikinci kez üzerini değiştirip gelmesinden dolayı bu durumdan tedirgin oldum. Üzerinde silah olacağını düşündüm, o sırada tartışma ilerleyince Halil Ş., beni tuttu ve uzaklaştırmaya çalıştı. O sırada Beytullah’ı dışarıya doğru çıkarttılar. Beytullah, elindeki silahı kurduğunu gördüm. Bana tabancayı doğrultu ama tabanca ateş almadı. Benim elimde ve yeğenim Semih’in elinde silah vardı. Yeğenim beni ve kendisini korumak için ateş etti. Beytullah’ın vurulduğunu gördüm. Beytullah o sırada yeniden silahına mermi sürme hareketi yapınca, ben havaya doğru iki el ateş ettim. Yeğenim Semih’in çocuğunun olduğundan olayı ağabeyim Hamdi’nin olayı üstlenmesini istedim.” Dedi.
BU GÜN VARIZ YARIN YOKUZ
Tutuksuz yargılanan sanık Hamdi K. ise savunmasında, “Kesinlikle ben ateş etmedim. Kardeşim ve yeğenim ateş etti. Bugün varız, yarın yokuz nede olsa yaşlıyız diyerek suçlamayı üzerime aldım” dedi.
TARTIŞMA ALEVLENDİ
Sanık Halil Ş.’de savunmasında, “Beraber gazinoya gittik. Murat ve Semih’in olduğu masaya oturduk. Murat ile Beytullah arasında tartışma alevlendi. Tartışma sırasında Murat, Beytullah’a silah çekti, biz ayırdık. Ayırma sırasında belimdeki silahım yere düştü. o sırada silahlar patladı. İki silah ile ateş edildiğini algıladım ama kimin ateş ettiğini algılamadım. Beytullah’ın ateş ettiğini görmedim.” Dedi.
Sanık Resul Ö.’de, “Garson olarak çalışıyordum. Gazinonun dışında Murat ile Beytullah birbirlerine saldırdılar. Silahlarla ateş edildiğini duydum ama kimin ateş ettiğini görmedim. “ dedi.
OLAYIN AYRINTILARI
Olay, saat 05.00 sıralarında İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde bulunan bir restoran önünde meydana geldi. Beytullah Suna, restoran önünde kimliği henüz belirlenmeyen kişilerle tartıştı. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, şahıslardan biri Beytullah Suna'ya silahıyla ateş etmeye başladı. Silahı gören Suna, kaçmaya çalışırken arkasından vücuduna isabet eden 2 kurşun yarasıyla yaklaşık 50 metre koştuktan sonra yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Beytullah Suna'nın olay yerinde öldüğünü belirlediler. 
Mahkeme heyeti duruşmayı 23 Ocak 2018 tarihine erteledi.

Son Güncelleme: 10.11.2017 18:40
Anahtar Kelimeler:
InegölCinayet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<