banner359

Kardeş Şehir Tahtamukay’a Park Yapılacak

.

04 Mart 2015 Çarşamba 10:20 2015-03-04 10:21:15
Kardeş Şehir Tahtamukay’a Park Yapılacak
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki heyet, Adıgey Özerk Cumhuriyeti’nden kardeş şehir olan Tahtamukay Valisi ve Belediye Başkanının davetlisi olarak Tahtamukay’a gitti.
Ziyarette, İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl içinde Tahtamukay’da yapılması düşülen projeler hakkında yerinde incelemelerde yapılarak, fikir alışverişinde bulunuldu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’A ZİYARET

Gezide, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a üç Belediye Meclis Üyesi ile İnegöl Çerkez Adıgey Derneği Başkan ve yöneticileri de eşlik etti. Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet, Adıgey Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Takuşuna ve Başbakan Murat Kumpilov’u parlamento binasında ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde, kardeş iki ülke arasında ticari ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi için temennilerde bulunuldu. Başkan Aktaş’a çeşitli hediyelerin sunulmasının ardından Aktaş’ta ev sahibi Cumhurbaşkanı ve Başbakanına ahşap sanduka ve İnegöl ile ilgili tanıtım kitaplarını takdim etti.

PARK ALANINDA İNCELEME

Görüşmelerin ardından Başbakan Murat Kumpilov heyeti ile birlikte Nisan ayında İstanbul, Gaziantep ve İnegöl’ü kapsayan bir ziyaret gerçekleştireceğini ve özellikle İnegöl ziyaretinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet daha sonra Adıgey Genel Müftüsü, Tahtamukay Valisi Shalaku Azamet ve Belediye Başkanı Mış Medin’i ziyaret etti. Vali ve Belediye Başkanları ziyaretinin ardından heyet İnegöl Belediyesi tarafından Tahyamukay’da yapılması planlanan park alanında çeşitli incelemelerde bulundu.

TAHTAMUKAY ŞEHRİ İLE İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR

Görüşmeleri değerlendiren Başkan Aktaş, “İnegöl birçok renk ve milletten insanın kardeşçe ve birlikte dostça yaşamayı başardığı çok güzel bir şehir. Bu renkli çiçek bahçesinin bir unsuru da Çerkez Adıgey kökenli Çerkez vatandaşlarımızdır. Bilindiği gibi Adıgey’e bağlı Tahtamukay şehri daha önce belde olan Tahtaköprü belediyemiz ile kardeş şehir ilişkileri kurmuştu. Düzenlenen Büyükşehir Yasasından sonra belediye tüzel kişiliğini kaybeden Tahtaköprü Belediyemizden bize miras kalan Tahtamukay şehri ile iyi ilişkilerimiz var. Her yıl festivalimize iştirak ediyorlar. Belediye Başkanı ve Vali düzeyinde de ilçemize daha önce ziyaretler gerçekleştirdiler. Bizlerde Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızla daha önce bir iki ziyaret gerçekleştirdik. İnegöl’de yaşayan Çerkez hemşerimizde bu ziyaretlerde yer aldılar. Bu süreçte Tahtamukay Belediye Başkanı mevkidaşım ile iyi bir dostluğumuz oluştu. Bu zaman zarfında tabi İnegöl’de yaşayan Çerkez vatandaşlarımız aracılığı ile birkaç ortak proje konuştuk. Şimdi bunlarla ilgili somut adımlar atmak ve bazı incelemeler yapmak için buradayız. Buraya çok güzel bir park yaparak İnegöl imzası atacağız. Ayrıca Ramazan ayında burada yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere erzak yardımında da bulunacağız. Yine Ramazan ayında diğer kardeş şehirlerimizde yaptığımız iftar sofrasını da inşallah yine burada hayata geçireceğiz” dedi.

İNEGÖL’DE KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Tahtamukay Belediye Başkanı Mış Medin ise, “İnegöl bizim kardeş şehrimiz ama İnegöl’ü bizim için özel kılan bir sebepte, İnegöl’de çok sayıda soydaşımızın yaşıyor olması. Bizler İnegöl’ü her ziyaretimizde kendi evimizde gibi karşılanıyor ve ağırlanıyoruz. İki şehir arasında kuvvetli bir bağ var. Bu kardeşlik bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ayrıca Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın Tahtamukay’da yapmayı planladığı çalışmalar takdire şayan. Ben kendisine şehrimize gösterdiği ilgiden ve samimiyetinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 04.03.2015 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<