banner359

Kaybolan yaşlı kadın için seferber oldular

24 Mayıs 2017 Çarşamba 19:18 2017-08-24 21:45:39
Kaybolan yaşlı kadın için seferber oldular

 İnegöl'de sabah saatlerinde evde çıkan zihinsel engelli yaşlı kadın için herkes seferber oldu. Yoğun aramalar sonucunda 8 saat içerisinde bulunan 55 yaşındaki Zülfiye Örnek, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Hilmiye mahallesindeki kardeşi Yaşar Örnek´in evinde yaşayan 55 yaşındaki zihinsel engelli Zülfiye Örnek, dolaşmak için bu sabah saat 10.00 sıralarında çıktığı evine bir daha dönmedi. Ailesinin ve yakınlarının çevrede yaptığı aramalarda kadının izine rastlanmadı.

Haberi alan İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, NAK, AFAD, Arama Köpekleri ve İnegöl İHH Arama Kurtarma ekiplerinden destek istediler.

50 kişilik ekip tarafından mahalle merkezinden başlanılan aramalarda dağlık alanlara da girildi.

AFAD´ın eğitimli köpeği Depar´da aramalarda kullanıldı.

Geniş çaplı aramalar Domaniç yolu üzerinde de devam etti. Saat 18.00´e geldiğinde ise mahalleye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Domaniç yolu üzerindeki piknik alanında kadın bulundu. Ekipler, yaşlı kadını yorgun ve bitkin halde buldular.

Yorgun haldeki kadın haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl devlet hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık durumu iyi olan kadın ailesine teslim edildi.

Olayı anlatan engelli kadının kardeşi Yaşar Örnek, “Sabah 09.30´da evden gitmiş. Fark edemedik. Komşular görüyor. Aradık ama bulamadık. Jandarma ekiplerinden yardım istedik. Mahalle sakinleri, jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri ile aramalar yaptık. 10 sene önce Domaniç tarafında bulmuştuk. Destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Son Güncelleme: 24.08.2017 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<