Kendileri için koştular

05 Aralık 2016 Pazartesi 16:54
Kendileri için koştular

Uludağ Rotary Kulübü’nün okullar arası geleneksel kros yarışmaları bu yıl da heyecanlı anlara sahne oldu. Botanik Park’ta önceki gün düzenlenen ve soğuk havaya rağmen yoğun katılımın olduğu kros yarışmalarında renkli görüntüler ortaya çıktı.
Kız ve erkek olmak üzere, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 58 takımın yanı sıra ferdi katılımcılarla birlikte 353 öğrencinin yarıştığı kros yarışmaları, bu yıl 10. kez gerçekleştirildi. Yarışmalarda küçük kızlar kategorisinde Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Zehra Beyhan birinci, Aslı Uslu üçüncü olurken, Gemlik Gazi Ortaokulu’ndan Fatma Ulutaş ikinci oldu. Küçükler serisinin erkekler bölümünde ise birincilik Sezai Karakoç Ortaokulu’ndan Yusuf İper’in, ikincilik Şehit Öğretmen Mahmut Çatalkaya Ortaokulu’ndan Mertcan Dinçer’in, üçüncülük ise Sakarya Ortaokulu’ndan Mehmet Efe Aydın’ın oldu.
12-13 yaş grubundaki öğrencilerin yer aldığı yıldız kızlar kategorisinde ise birincilik ve üçüncülük derecesini Sezai Karakoç Ortaokulu öğrencileri elde etti. Bu okuldan Ebrar Bayram birinci olurken, Sude Tufan üçüncülük kürsüsüne çıktı. Gemlik Gazi Ortaokulu’ndan Deniz Aytun ise bu kategoride ikinci olmayı başardı. Yıldız erkelerde ise Mehmet Enes(Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi), Burak Terlik (Sezai Karakoç Ortaokulu) ve Arda Koyuncu (İstaş Kentaş Ortaokulu) ilk üç dereceye giren öğrenciler oldu.
3 bin metre genç kızlar ve genç erkekler kros yarışmalarına ise lise seviyesinde öğrenciler katıldı. Genç kızlarda İnegöl Nene Hatun Kız Meslek Lisesi’nden Azime Alan birinciliği, BTSO Celal Sönmez Lisesi’nden Miray Kutlay ikinciliği alırken Meksika’nın Aquascalientes şehrinden Uluslararası Rotary Gençlik Değişim Programı ile Bursa’ya gelen Daniela Hernandez Najera, üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı. Genç erkeklerde ilk üç dereceye İnegöl Spor Lisesi öğrencileri girdi. Yunus Emre Akkuş birinci, Azad Karasu ikinci, Berkay Budak üçüncü oldu. Şenlik havasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere madalya ve kupaları verilirken, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Derece yapan öğrenciler ayrıca 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi boyunca Rotary Kulüp tarafından verilen eğitim desteğinden de yararlanacaklar.
Uludağ Rotary Kulüp Başkanı Murat Çağlar, kros yarışmalarıyla gençleri sağlıklı hayata yönlendirmeyi, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı, spora alıştırmayı ve kişisel gelişimlerine destek olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Murat Çağlar, "Has Tavuk sponsorluğunda düzenlediğimiz kros yarışmalarına ilgi her geçen gün artıyor. Daha çok çocuğu sporla buluşturmak, onların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunmak bizleri çok mutlu ediyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın sağlıklı, sportif ve özgüvenli yetişmeleri için elimizden gelen çabayı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu da, kendinden önce hizmet ilkesini benimseyen Rotaryenlerin tüm dünyada eğitimden sağlığa, sanattan spora çok sayıda sosyal sorumluluk projesiyle topluma örnek olacak çalışmalar yaptığını söyledi. Rodoplu, "2440. Bölge Federasyonu olarak bu yıl kültür sanat ve spor ağırlıklı çalışmalara ağırlık veriyoruz. Federasyonumuza bağlı kulüpler, birbirinden güzel etkinliklerle topluma örnek olacak çalışmalara imza atıyorlar. Uludağ Rotary Kulübü’müz de geleneksel kros yarışması ile gençleri spora özendiriyor" dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<