banner359

KÂĞITTAN UÇAK BİLE YAPAMAYANLAR!...

.

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:26 2015-04-01 18:57:56
KÂĞITTAN UÇAK BİLE YAPAMAYANLAR!...
 Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi’ni geçtiğimiz Cumartesi günü İnegöl’de açtık. Allah hayırlı etsin İnşallah.
Sadece İnegöl için değil, ülkemiz mobilya sektörü için de önemli bir vizyon.

Tabi anlayana!

 

Anlayamayan ve bu ufka sahip olmayanlar için açıklama yapmaya gerek yok.

Projeyi düşünen, yazan, hayata geçiren kim varsa emeğine sağlık. Dediğimiz gibi bu önemli bir vizyon.

Açılış için ülkemize ve İnegöl’e gelen ünlü tasarımcı Karim Rashid’in İnegöl için bazı fikir paylaşımları olmuş. Kendisi İnegöl Mobilyasını bilmediğini, tanımadığını ifade etmiş. Doğrudur. Âmâ kendi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile muhtemelen onlarca tasarımcının dikkati İnegöl’e yöneltmiştir. İşte bu yüzden açılışlara ünlüler getirilir. Tabi bu da anlayanlara!

Daha nice ünlü isimler gelir umarım. Her gelen bu şehre değer katar. Önemli olan biz söylenenleri doğru anlayalım, magazin konusu yapmayalım.

Şimdi bu olaydan yola çıkarak, İnegöl mobilyasının dünyadaki imajını sorgulamak, yanılgıdan başka bir şey değildir.

Neden söylüyorum bunu?

Sosyal medyada gördüğüm bazı yorumlarda, sanki İnegöl Mobilyasının imajında sorun olduğu izlenimi verilmeye çalışılıyormuş gibi…

AMAN HAA!

Bu yanlış düşünceye kimse kapılmasın. Kimse “tasarım olarak dünyaya meydan okuyoruz” demiyor. Tasarımızı güçlendirmek adına yapılıyor zaten bu yatırımlar. Yıllarca çekyat üretimi yapan Türkiye’nin diğer mobilya üretim merkezlerinin bilinirliğini kimse sorguladı mı da, İnegöl’e gelince saçma sapan yorumlar yapılıyor. Kimsenin kendisini dev aynasında gördüğü falan yok, aksine “daha güzelini, daha iyisini nasıl yaparız” diye emek harcayan kurumlar ve sanayiciler var bu şehirde. Ve bu kurum ve kişilerin kösteğe değil, desteğe ihtiyacı var.

Dünyanın dört bir yanını gezen İnegöl Mobilyacısı, nerede olduğunu, daha üst sıralara çıkmak için ne yapılması gerektiğini şüphesiz iyi biliyor ve bu doğrultuda adımlar atıyor.

Tasarım konusunda daha iddialı olabilmek için yapılan bu projede, bu yolda atılan adımlardan biri. Rica ediyorum, kâğıttan uçak bile yapamayanlar, bu süreçte sessiz kalırsa İnegöl için çok daha hayırlı bir iş etmiş olur. Daha on yıl öncesine bir dönüp bakarsak, bu gün konuşulan özgün tasarım, İnegöl’ü yansıtan çizgiler gibi söylemler bile kat ettiğimiz yolu gösterir.

Kimsenin şüphesi olmasın, bu gün değilse yarın, yarın değilse öbür gün, tasarım, satış, bilinirlik, artık ne lazımsa istenilen seviyeye gelinecektir.

Sadece bu konu için değil, genel anlamda söylüyorum, garp kafasıyla projeler yapıp, şark kafasıyla gereksiz yorumlar yapma alışkanlıklarımızdan vazgeçmenin zamanıdır.

Son Güncelleme: 01.04.2015 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<