Kocaman Kalplerden Minik Ellere Yolculuk Sergisi Müzede İzlenime Sunuldu

26 Nisan 2017 Çarşamba 19:12 2017-04-26 19:20:57
Kocaman Kalplerden Minik Ellere Yolculuk Sergisi Müzede İzlenime Sunuldu

 İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yüksel Bodur Anaokulu öğrencileri, öğretmen ve velilerin işbirliği ile hazırlanan “Kocaman Kalplerimizden Minik Ellerimize Yolculuk; İnegöl’ün Değerleri” isimli sergi Kent Müzesinde düzenlenen törenle izlenime sunuldu.

banner380
İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yüksel Bodur Anaokulu öğrencileri, öğretmen ve velilerin işbirliği ile hazırlanan “Kocaman Kalplerimizden Minik Ellerimize Yolculuk; İnegöl’ün Değerleri” isimli sergi, İnegöl Belediyesi işbirliği ile ilçe halkının izlenimine sunuldu. Yıl boyunca yapılan farklı çalışmaların yer aldığı serginin açılışı bugün 14.30’da Kent Müzesi sergi salonunda gerçekleştirildi. İnegöl’ün değerli başlıklı öğrencilerin yaptığı eserlerin yer aldığı ve Kent Müzesi’nin de 83. Sergisi olma özelliğini taşıyan serginin 26-30 Nisan tarihlerinde açık kalacağı duyuruldu.

125 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Serginin açılış konuşmasını yapan İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salise Ayhan, okulları hakkında bilgi verdi. 125 öğrencinin Yüksek Bodur Anaokulunda eğitim gördüğünü kaydeden Salise Ayhan, “Bursalı işadamımız Mehmet Bodur oğlunu trafik kazasında kaybedince adını yaşatmak için 1986 yılında okulumuzu yaptırmıştır. 26 senedir bu binamızda okul öncesi çocuklarımıza eğitim vermekteyiz. Şuanda anaokulu mevcudumuz 125’tir. Okulumuzdan mezun olanlar ülkemizin çeşitli yerlerinde güzel mevkilere gelmişlerdir. Bu çocuklarımızı görünce ilk eğitimlerini bizden aldıkları için gurur duyuyoruz. Serginin hazırlanmasında emeği geçen öncelikle minik ellerimize teşekkür ediyorum. Velilerimize de özel teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca öğretmenlerimize, şeflerimize, çalışanlarımıza, stajyerlerimiz ve idarecilerimize, Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican’a ve bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin açılış törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise Yüksel Bodur Anaokulunun bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceği sergisinin açılışı için bir araya geldiklerini söyledi. Kent Müzesinde bugüne kadar çok sayıda açılış ve sergi gerçekleştirildiğini de belirten Taban, “Yine yukarıda konferans salonumuzda birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bunların içerisinde çocuklarla ilgili olan etkinlikler gerçekten çok daha keyifli geçiyor. Hepsi birbirinden güzel. Gelecekte de birer büyük işadamı, işkadını, devlet idarelerinde yönetici olacaklar. Belki de içlerinden Başbakanlar, Cumhurbaşkanları çıkacak. Bahtları açık olsun” dedi.

30 NİSAN’A KADAR AÇIK KALACAK
Serginin hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür eden Alper Taban, “Bugün burada çok değerli hocalarımızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin işbirliğinde iki ayrı platformda sergilenmiş olan ürünleri göreceğiz. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sergi ilk olarak geçen sene yine bu güzel mekanda izlenime açılmıştı. Bu yılda bu sergimizin ikincisine ev sahipliği yapmaktayız. Ayrıca sergimiz Kent Müzemizde gerçekleştirilen 83. Sergi özelliğini de taşıyor. Kocaman Kalplerimizden Minik Ellerimize Yolculuk (İnegöl’ün Değerleri) projesi öğretmen, öğrenci ve velilerin işbirliği ile hazırlanan el işi çalışmalardan oluşan 2 aşamalı bir sergi. Beş farklı sınıf ve bu sınıflardaki öğrencilerin yıl içinde yapmış oldukları çalışmaların ortaya koyulduğu sergide; elişi kağıtları, Evalar, kartonlar, artık materyaller vb. malzemelerden oluşan çalışmalar izlenime sunuluyor. İki ayrı çalışmanın bir sergi de hayat bulduğu bu projenin ikinci ayağı İnegöl’ün Değerleri adıyla belirttiğimiz ve velilerin işbirliğiyle hazırlanan, öğretmen ve öğrenci destekli mobilya temalı çalışmalardan oluşmakta. “Kocaman Kalplerimizden Minik Ellerimize Yolculuk” adlı sergimiz 26- 30 Nisan tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda ziyarete açık kalacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte serginin açılış kurdelesi kesilerek hazırlanan çalışmalar incelendi.

Son Güncelleme: 26.04.2017 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<