banner359

Köpekten İnsanlık Dersi! Köpek Yavru Kediyi Emzirdi, Annelik Yaptı

19 Temmuz 2017 Çarşamba 14:05 2017-07-19 14:08:37
Köpekten İnsanlık Dersi! Köpek Yavru Kediyi Emzirdi, Annelik Yaptı

Son yıllarda toplumlar arasında merhamet duygusu azalırken hayvanlar arasında yaşanan şefkat ve merhamet herkese örnek oluyor. İnegöl’de 5 yavrusu bulunan pamuk isimli anne köpek, annesinin terk ettiği yavru kediyi sahiplendi.
Edinilen bilgilere göre; sokaktan alınan 3 yaşındaki hamile köpek getirildiği İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 1.5 ay önce 5 yavru dünyaya getirdi. Yavrularını emziren Pamuk ismi verilen anne köpek, barınakta annesi tarafından terk edilmiş 1 aylık yavru kediyi de evlat edindi.
EMZİRİYOR
Yavruları ile birlikte besleyen ve emziren anne köpeği görenler hayrete düşüyor. İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda da merhamet duygusunun bu örnekte gözlendiği anne köpek, yavru kediyi gözünden sakınıyor.
MERHAMET DUYGUSU
Yaşanan olayı anlatan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Veterineri Musa Subaşı, barınağa gelen yavru kedinin annesi tarafından terk edildiğini belirterek, “Barınakta iken 1.5 ay önce 5 yavru dünyaya getiren anne köpeğin, annesiz kalan yavru kediyi de emzirdiğini gördük. Bu olay hekimlikle açıklanacak bir durum değil. Annenin merhameti, annelik iç güdüsüyle yapmış olduğu bir davranış. Doğada hayvanların bu örneklerini az da olsa görüyoruz. Bu güzel bir örnek. Bu örneği barınağımızda görmek bizleri mutlu etti. Burada bir merhamet timsali örneği var. Bir annenin annelik içgüdüsü ile canlıyı ayırt etmediğini gördük. Kendi yavruları beraber yavru kediye de bakıyor. Yavru kediyi de yavrularının arasına aldı. Normalde yavru kedi çok hareketli yerinde durmuyor. Köpeğin ona annelik yapması bizi çok şaşırttı. Hem sevindik hemde duygulandık” dedi. 

Son Güncelleme: 19.07.2017 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<