banner359

Kosova eğitim kurumları iftarda bir araya geldi

24 Haziran 2016 Cuma 15:03 2016-06-24 16:14:13
Kosova eğitim kurumları iftarda bir araya geldi

Kosova Eğitim Kurumları'nda görev yapan okul yöneticileri,öğretmenler,okulda görev yapan personel ve aileleri okul bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Düzenlenen iftar programına Kaymakam Ali Akça, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan,İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl,öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.
İftar sonrası yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Özel Kosova Eğitim Kurumları kurucusu Devrim Kosova Hasırcı, "Başı rahmet  ortası mağfiret sonu cehennemden azad olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan şerif ayını tebrik ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimizin katlanarak devam etmesini huzurlarınızda Cenab-ı Allah’tan dilerim. Biz bu mekanın gecesinde ve gündüzünde hep çok huzurlu ve mutlu çalıştık. Bir yılın sonana geldik.Eğitim öğretim yılının bitmesi ve Ramazan ayının bu güzel günlerinin aynı zamana gelmesini de bir fırsat bildik. Bu anlamda tüm dostlarımızla, sürecin başladığı andan itibaren maddi, manevi desteklerini esirgemeyen siz sevgili  güzel yürekli insanlarla bir araya gelmeyi Ramazanın bu gününü vesile kılarak hep bir arada olalım istedik. Ben Hz. Mevlana’yı çok severim. Bu mesleği seçtiğim andan itibaren de onun bir sözünü hayatıma düstur edindim. ‘Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez.’ Öğretmen arkadaşlarım bilirler ki, bizler aslında yanarak çoğalırız. Eğer içimizde öğrencilerimizle, yarınlara hazırladığınız insanlarla ilgili kaygınız yoksa yalnız başına bir mum olmak hiçbir şey ifade etmez. Bu anlamda kendini başkalarını tutuşturarak kocaman bir ışık huzmesi oluşturmaya adayan tüm öğretmenlerimi de burada sevgi ve saygıyla selamlıyorum.Sözlerimi Hz. Mevlana’nın bir sözüyle bitirmek istiyorum; ‘Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir" Dedi.

Devrim Kosova Hasırcı'nın ardından bir konuşma yapan İnegöl Kaymakamı Ali Akça konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çok güzel bir ortamda,çok güzel bir mekanda, nefis bir ortamın eteklerinde,yine  maneviyatın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayında bir iftar sofrasında, bir Halil İbrahim sofrasında sizlerle,arkadaşlarımızla birlikteyiz.Devrim hanım Hz. Mevlana’dan nefis bir ifadeyi bizlerle paylaştı.‘Bir mum diğer mumu yakmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez’ sözünü söyledi. Burada aydınlık ışığını taşıyacak öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünde söylediği gibi ‘Geleceği asıl aydınlığa boğacak gençlerimiz, ülkemize ve yarınlarımıza hizmet etmeye devam edecektir.’ Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” 

Son Güncelleme: 24.06.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<