banner359

Kosova Koleji’inde Yazar Buluşması

21 Kasım 2017 Salı 19:05
Kosova Koleji’inde Yazar Buluşması

Kosova Eğitim Kurumları, 13- 17 Kasım Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencileri yazarlarla buluşturdu. Çocuk kitapları yazarı Feride İlgün ve roman yazarı Songül A. Yılmaz öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan yazarlara öğrencilerimiz çeşitli sorular yöneltti. Yazmanın ve yazarlık mesleğinin zorlukları ve mutluklarını paylaşan yazarlar, yazmanın çok güzel bir meslek olduğunu, geleceği aydınlık toplumların okuyan ve yazan bireylerin varlığı ile olduğunu, ülkemizin geleceğinin şimdi çocuk ve genç olan bireylerin omuzlarında yükseleceğini belirttiler. 
Özel Devrim Kosova Ortaokulu  Müdürü Erol Baştürk ise yazarların, kuruma gelerek bilgi birikimlerini öğrencilerle paylaşmaları nedeniyle kendilerine teşekkür etti. Yazarlık mesleğinin öz verili bir meslek olduğunu, gelişmiş toplumların kitap okuma oranının yüksek olduğunu, ülkemizin gelişmiş toplumlar seviyesinde olmaya hatta daha ileri düzeyde olma misyonu olduğunu bunun için okumanın ve yazmanın önemini çok iyi bildiğimizden öğrencilerimizi yazarlarla buluşturduk, kendilerine teşekkür ederim dedi. 
Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz ise İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir. Başarının sırrı da okumaktır. Okulda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartlarından biri yine okumaktır. Yüzyılların deneme ve araştırma ürünlerinden yararlanmak, uygar ve kültürlü bir insan olmak için çok okumalıyız. Okul kitaplarıyla yetinmemeliyiz. Uygarlık bizden önceki kuşakların biriktirdiği bilgi ve anıların bir toplamıdır. Biz, uygarlığa o kuşakların kitaplarını okumakla katılabiliriz. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Kültürlü bir insan olmanın biricik yolu okumaktır.
Okul Müdürü Özer Yılmaz konuşmasına devamla:Okuma olayı bir uzun yolculuktur; beşikten mezara kadar süren bir süreçtir. Okumak iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okuma bir arayıştır, hakikati, doğruyu, güzeli arayıştır. Her arayış içinde bulma heyecanını barındırır. Bulursunuz, ikinci, üçüncü... Arayışlar başlar. Umut ve heyecan, okumanın ayrılmaz iki vasfıdır. Okuma insanlığın, umut ve heyecan da canlılığın şartıdır.Ben de bu anlamda birikimlerini öğrencilerimizle paylaşan yazarlarımıza teşekkür ederim dedi.  

Anahtar Kelimeler:
InegölKosovaKoleji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<