banner359

Kosovalı Öğrenciler Yaşayarak Öğreniyor

18 Şubat 2017 Cumartesi 17:35 2017-02-18 17:54:49
Kosovalı Öğrenciler Yaşayarak Öğreniyor

 Özel Devrim Kosova İlkokulu 4/A ve 4/B sınıfları öğrencileri geçtiğimiz hafta yeni yapılan İnegöl Kapalı Pazaryerini ziyaret ettiler. Sınıf öğretmenleri Nalan Göçer ve Filiz Kalaylı nezaretinde gerçekleşen gezide öğrenciler oldukça hoş vakit geçirdiler.

Geziyle ilgili Sınıf öğretmeni Nalan Göçer, “Öğrencilerimiz, Türkçeyi doğru kullanma ve iletişim becerisi kazanma, Sosyal bilgiler dersi konusu olan üretim, dağıtım, tüketim, üretici, tüketici, ham madde kavramlarını yerinde görerek ve sorarak ayrıca yine Sosyal Bilgiler dersinde işlediğimiz meslekler konusunu pazardaki zabıtalara sorular sorarak öğrendiler. Matematik dersinde gördükleri gram, kg, ton birimlerini ve Fen Bilgisi dersi için kütle ve ölçümünü de gördüler, hatta kendileri bile ölçüm yapma imkanı buldular. Bu gezi yaparak yaşayarak öğrenmenin en güzel örneği oldu” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü Erol Baştürk ise, "Kurum olarak öğrencileri gündelik hayata karşı bilinçlendirerek ve onları hayata hazırlıyoruz.Derslerde gördükleri soyut kavramların somutlaştırılması büyük önem taşıyor.Tam öğrenme ancak bu şekilde gerçekleşebilir"dedi.Baştürk,öğrencilere yardımcı olan kapalı pazaryeri esnafına ve İnegöl Belediyesi zabıta memurlarına da teşekkür ederek,okul olarak bu ve benzeri ziyaretlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 18.02.2017 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<