banner359

'Köylü Pazarı' İçin Kuralar Çekildi

29 Eylül 2016 Perşembe 15:54 2016-09-29 16:18:33
'Köylü Pazarı' İçin Kuralar Çekildi

 İnegöl Belediyesi tarafından Mer-Pa Pazar yerinin yanında yapımı tamamlanan köylü pazarının yerlerinin tespiti için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi ile birlikte 385 hak sahibinin tezgahlarını açacağı alanlar belli oldu.

Mer-Pa pazaryeri yanında İnegöl Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan köylü pazarının yer kuraları bugün çekildi. Üst katları otopark olarak kullanılacak alanda tezgah açma hakkına sahip olan 385 köylü esnafının yerleri yeni Pazar alanında yapılan kura çekimi ile tespit edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’in de katıldığı kura çekiminde 517 adet Pazar yerini kimlerin kullanacağı belli oldu.

BİNA TAMAMLANDI, YERLERİN BELİRLENMESİ AŞAMASINA GELDİK
Köylü pazarında tezgah açan vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kura çekimi öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, 2014 yılında aşırı kar yağışından kaynaklanan bir yıkım gerçekleştiğini hatırlatarak, “Hepimiz gerçekten çok üzülmüştük. Mal kaybı oldu ama çok şükür can kaybı yaşanmamıştı. Nihayetinde bunların da biran önce onarılması ve tekrar hayata geçirilmesi söz konusuydu. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak köylü pazarının yapılması noktasında hızlıca kararımızı aldık ve çok şükür bina şuanda tamamlanmış durumda. Bugün de yerlerin belirlenmesi için kura aşamasına geldik” dedi.

UZUN YILLAR HİZMET VERECEK
Uzun yıllar İnegöl halkına hizmet edecek bir Pazar yeri yapıldığını dile getiren Alper Taban, “Burada zemin katta sizleri konuşlandıracağız. Allah nasip ederse uzun yıllar köylü esnafımız ürünlerini sergileyecekler. Beraberinde burada görmüş olduğunuz 13 bin m2’lik alan vardı. Büyükşehir Belediyemiz hızlıca plan ve projeleri hazırladı ve burası da şuanda bitme aşamasına yaklaştı” diye konuştu.

AMACIMIZ HAK SAHİPLERİNE HAKKINI TESLİM ETMEK
Alper Taban, yerlerin belirlenmesi için en doğru yöntemin kura çekimi olduğuna da vurgu yaptı. Taban, “Biz burada kura yönteminin en doğru yöntem olduğunu enine boyuna oturup konuştuk, tartıştık. Gönlünüzde zerre misali bir uhdenin kalmasını arzu etmem. Sizin düşündüklerinizin kat ve kat fazlasını biz burada düşündük, kafa yorduk. Amacımız hak sahiplerine haklarını teslim etmek. Önceliğimiz bu. Sizin hakkınız bizim hakkımız. Bu hakkın korunması adına en mantıklı yöntemin bu olacağı kararına vardık. Burada 385 hak sahibi var. 517 adette tezgahımız var. Herkesin isimleri yazıldı ve isimler çekildikçe yerler belli olacak” açıklamalarında bulundu.

Konuşmanın ardından kura çekimine geçildi. En yaşlı hak sahiplerinin ilk kuraları çekmesi ile başlayan kura çekimiyle 385 hak sahibinin yerleri tespit edildi.

Son Güncelleme: 29.09.2016 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<