banner359

Kurbanlık hayvan sayısı yeterli

16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:02 2017-08-16 11:19:16
Kurbanlık hayvan sayısı yeterli

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İnegöl Hayvan Pazarına Türkiye´nin çeşitli illerinden hayvan getiren üreticiler, kurbanlık fiyatlarının geçen seneyle aynı olduğunu belirttiler. Üreticiler, önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in düve ile ilgili açıklamasından sonra piyasanın yavaşladığını ama şuanda normale döndüğünü söylediler.

Kurban Bayramına sayılı günler kala İnegöl Hayvan Pazarında hareketlilik devam ediyor. Türkiye´nin çeşitli illerinden hayvan getiren üreticiler, hayvanlarını satışa sunarken, İnegöl´de hayvan çiftliği olan Hakan Özen, “Fiyatlar normal, her seneki gibi artış yok. Düve yasak değil, şuanda satılıyor. Diğer illerde çıkış verilmiyor ama İnegöl´de böyle bir uygulama yok. Kontroller yeni başladı ama düve ile ilgili Türkiye genelinde yasak var, İnegöl pazarında serbest. Kurbanlık hayvan sayısı Türkiye´de yeterli” dedi.

AÇIKLAMANIN ZAMANI YANLIŞ!

Erzurum´dan büyükbaş hayvan getiren Turan Kartal ise, “8 bin liraya Erzurum´dan tosun getirdik, 7 bin 500 liraya burada satıyorum. Önce düveleri yasak ettiler, sonra serbest bıraktılar. Şuan satış yasak değil ama milleti öldürdü. Bunu yapacaksa Kurbandan sonra yapacaklardı. Açıklamada zamanlama yanlış. Hayvanlardan hiçbirini satamadım ve 21 gündür buradayım” diye konuştu.

KURBANLIK FİYATLARI GEÇEN SENE İLE AYNI

Piyasanın normale döndüğünü belirten Selahattin Balcı´da, “Sadece tosun fiyatı arttı. Buda Bakan beyin yanlış açıklamasından kaynaklanıyor. Ben kendim 100 düve satıyorum. Bu açıklama sonrası eğer kışın düve beslersem şuan satamadığım için zaten batarım. Şuanda piyasa normalde. Düveler 5 bin 500 liradan başlıyor. Tosun biraz durgun. Düve yasaklanınca millet tosuna biraz yüklendi. Kurbanlık fiyatları geçen sene ile aynı ama tosunlar geçen sene satılıyordu, bu sene durgun. Buda Faruk beyin açıklamasıyla olan bir şeydir. Millet bu sıkıntıyı halen çekiyor” dedi.

İnegöl´de hayvan çiftliği bulunan ve kurbanlık satışı yapan Mecit Duman ise, “Saman 700 lira, yem 50 lira olunca biz de zarar ediyoruz. Bu zarara rağmen hayvan üreticiliği yapmaya devam ediyor. Hizmet ediyoruz ama müşteri bahane buluyor. Zor durumdayız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 16.08.2017 11:19
Anahtar Kelimeler:
InegölKURBANPazarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<