banner359

Laik eğitim yürüyüşü İnegöl'de

.

19 Aralık 2014 Cuma 15:53 2014-12-19 17:03:12
Laik eğitim yürüyüşü İnegöl'de
 
Eğitim-İş Sendikası'nın 17 Aralık'ta Yatağan'da başlattığı 'Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü' bugün İnegöl ile devam etti.

Bursa'dan iki otobüsle İnegöl'e gelen Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve beraberindeki öğretmenleri, Eğitim-İş Sendikası ,İnegöl Şubesi üyeleri, siyasi parti ve işçi sendikalarının temsilcileri ,öğretmenevi önünde  karşıladı. Adnan Menderes Bulvarından Heykel'e yürüyen grup üyeleri 'Eğitim-İş yürüyor, mücadele büyüyor', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak', 'Hırsızlardan hesabı emekçiler soracak', 'Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz' sloganı attı. 

Eğitim-iş Genel Başkanı Veli Demir, Atatürk anıtı öü yaptığı konuşmada yürüyüşün 17 Aralık operasyonunun yıldönümünde özelleştirmeye karşı 1,5 yıldır direnen işçilerle dayanışmak için Yatağan'dan başladığını vurguladı. iktidarın çalışma hayatında yarattığı büyük tahribatın yanında eğitim sistemine de büyük darbe vurduğunu, okulları bir kargaşa ortamının içine sürüklediğini öne sürdü. Demir, "Sendikamız emek mücadelesini cumhuriyete sahip çıkma mücadelesiyle birleştirerek yürütmekte kararlıdır" dedi. 

Son Güncelleme: 19.12.2014 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<