Mahmudiye'de yeni otoparkl

01 Temmuz 2016 Cuma 16:23 2016-07-01 16:35:48
Mahmudiye'de yeni otoparkl
 İnegöl Belediyesi, Mahmudiye Mahallesi Vakıf Sokakta 43 araçlık otopark alanını hayata geçiriyor.
Trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler geliştirerek şehre nefes aldıracak uygulamaları bir bir hayata geçirmeye devam eden İnegöl Belediyesi, özellikle ara sokaklarda gerçekleştirdiği mahalle otoparkı uygulamaları ile daha yaşanabilir bir İnegöl için uğraş vermeye devam ediyor.

Son olarak İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Mahmudiye Mahallesi Vakıf sokakta çalışmaları devam eden 43 araçlık otoparkta incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, ”Daha yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle çıktığımız bu yolda gerçekleştirdiğimiz her yeni proje bu yolda bizi hedefimize bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Bu gece idrak edilecek Kadir Gecesinin ilçe halkına hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Kansu; Kent görsellerine ve estetiğine önem veren bir belediye olarak özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyoruz. Şehri rahatlatacak yeşil alanlar, dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ederken, özellikle mahalle otoparkı ve çocuk alanı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir. Daha yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle çıktığımız bu yolda gerçekleştirdiğimiz her yeni proje bu yolda bizi hedefimize bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.

54 MAHALLE OTOPARKI
Bu kapsamda bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 54 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdıklarını belirten Kansu; “Bilindiği üzere son olarak Hamidiye Mahallesi Başoğlu Sokakta 22 araçlık yeni bir otopark uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün de mahalle otoparkı projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Haziran ayı itibariyle çalışmalarına başladığımız Mahmudiye Mahallesi Vakıf Sokak ile Umut Sokak kesişimde 43 araçlık yeni otoparkımızın çalışmalarını incelemek üzere buradayız” dedi.

ÇALIŞMANIN DETAYI
Mahalle otoparkı düzenleme çalışması hakkında da bilgiler veren Kansu; “İlk olarak bu alanda zemin değişimi yapılıp 1000 metreküp hafriyat ve 1300 ton dolgu malzemesi serildi ve sıkıştırıldı. Daha sonra 68 metreküp çelik hasırlı beton dökülerek zeminin mukavemeti artırıldı. Ardından 456 metre bordürün döşenmesi yapılarak, 1300 metrekare muhtelif renk ve ebatlarda parke taşı döşendi. Bu çalışmaların akabinde bu alanda ‘Her Bir Araca Bir Ağaç’ sloganıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından da toplamda 43 Adet ağaç dikilerek çalışma tamamlanacak. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 60 bin TL’dir” dedi.

Kansu son olarak; “İnşallah şehrin araç sirkülasyonuna nefes aldıran mahalle otoparkı projelerinin sayılarını artırmaya devam edeceğiz. Bayramdan sonra da Mesudiye Mahallesi Akasya evleri önünde otopark uygulaması çalışmalarına başlayacağız. Burada uygulamasını yaptığımız mahalle otoparkının şimdiden ilçemize ve mahalle sakinlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.07.2016 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<