banner359

Mahsur Kalan Kediyi Gönüllü Öğrenciler Kurtardı

02 Ekim 2017 Pazartesi 09:57
Mahsur Kalan Kediyi Gönüllü Öğrenciler Kurtardı

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın organizasyonu ile çeşitli üniversitelerde eğitim gören gönüllü gençler tarafından toplum yararına çalışmaların hayata geçirildiği Damla Projesi kapsamında, 7 günlük faaliyetler için İnegöl´e gelen 20 kişilik grup, proje kapsamında gittikleri Yenişehir´e bağlı Karaca Ahmet köyünde yavru kedi kurtarma operasyonuna imza attılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan ve gönüllülük esasına dayalı Damla Projesi, İnegöl´de çeşitli aktivitelerle gerçekleştiriliyor. İnegöl´de protokol ziyaretleri, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlıları ziyaret, Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri, İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği, toplanan kitaplar ile kütüphane kurulumu, göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler, şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği, manevi büyüklerin ziyareti, fidan dikimi, yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri, Şehit ailesi ziyareti ile köy ziyaretleri ve tarla işlerinde yöre halkına yardım gibi farklı alanlarda çalışmalar yapan Damla Projesinin gönüllü gençleri, çukura düşen yavru bir kedinin kurtarılmasına öncülük ettiler.

GÖNÜLLÜ ELÇİLER HAYAT KURTARDILAR

Proje kapsamında Bursa´nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaca Ahmet Köyüne giderek, Karaca Ahmet Hz. Türbesini ziyaret edip, cami temizliği yapan gönüllü öğrenciler, ziyaret ve temizliğin ardından aile ziyaretleri içi köye gittiler. Bu sırada köye yakın yerdeki boş arazide yavru kedi sesinin geldiğini duyan öğrenciler yavru kediyi aramaya başladılar. Sesin geldiği yere doğru yönelen gençler, sesin boş arazide açılan yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyudan geldiğini fark ettiler.

İTFAİYEYE HABER VERİLDİ

Gruba eşlik eden eğitmen Nurcan Uzçevik tarafından durum itfaiyeye bildirilirken, gelen itfaiye arama kurtarma ekibi, bazı köylülerinde de yardımı ile yavru kediyi kurtarabilmek için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin hummalı çalışmaları sonucu yavru kedi kurtarılarak özgürlüğüne kavuşurken, kedinin kurtarılmasına vesile olan Damla gönülleri de sevinç yaşadılar.

Anahtar Kelimeler:
E-inegolDamlaKediKurtarma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<