banner359

Menzil'e Hayran Kaldılar

.

05 Mart 2015 Perşembe 10:05 2015-03-05 10:07:14
Menzil'e Hayran Kaldılar
 İnegöl’de kısa bir süre önce kurulan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği yönetimi ve bir grup Roman vatandaş, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İshakpaşa Eğitim, Bilim, Kültür veYardımlaşma Derneği’nin destekleri ile gittikleri Adıyaman’ın Menzil Köyü’ne hayran kaldılar. Ziyaretten dönen Roman vatandaşlar adına geziyi değerlendiren Dernek Başkanı Hasan Lekesizyiğit, “O maneviyatı herkesin hissetmesi lazım. Herkesin Menzil’e gitmesi lazım” dedi.

ARABADA GİDERKEN O HAZLA AĞLADIK

Derneğin kurulmasında fikir babası olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İshakpaşa Eğitim, Bilim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin destekleri ile gittikleri Menzil köyü gezisini tamamlayan Roman vatandaşlar İnegöl’e döndü. Ziyareti değerlendiren İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, “Biz dernek olarak kurulduğumuz gün, ne ben Başkandım, ne de yönetim yönetimdi. Bizler hizmet için geldik. Bu anlamda Roman vatandaşlar için çalışmalarda bulunduk. Daha sonra ise İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Alinur Aktaş Başkanımızın destekleri ile Adıyaman’ın Menzil köyüne ziyarete gittik. Daha henüz yolda giderken bile çok güzel haberler almaya başladık. Arabada giderken o hazla ağladık, yeri geldi güldük ama çok güzel bir yolculuk oldu” dedi.

O MANEVİ ATMOSFERİ İNANIN DAHA ÖNCE GÖRMEDİM

Daha önce bu denli yoğunlukta bir manevi atmosfer yaşamadığını belirten Lekesizyiğit, “Bizler orada çok sıcak karşılandık. İnanın bazı insanlar bize esmer vatandaş der, bazı insanlar çingene der. Ama oradaki Allah dostu bize efendi diyor. Efendinin ne manaya geldiğini herkes biliyor. Orada manevi bir huzur var. İnsanlar sizi dışlamıyor ve herkes size yardımcı olmaya çalışıyor. O maneviyatı herkesin hissetmesi lazım. Herkesin Menzil’e gitmesi lazım. Hepimizin bir geçmişi var, hepimizin işlediği günahlar var. Önemli olan işlenilen günahlara tövbe etmektir. Bir insan suya düştüğü için boğulmaz, sudan çıkamadığı için boğulur. Bizlerde eğer günaha düşüp, oradan çıkamazsak, boğuluruz. Bizim ziyaretimiz çok güzel geçti. Oraya gelen Roman vatandaşların hepsinin gözlerinin içi gülüyordu. Manevi hava, o manevi atmosferi inanın daha önce görmedim, şahitte olmadım” şeklinde konuştu.

GİDEMEYEN ROMANLAR GİTMEK İSTİYOR

Ziyaretten döndükten sonra, gelemeyen Roman vatandaşların da en kısa zamanda Menzile gitmek istediklerini belirten Lekesizyiğit, “Ziyaretten döndükten sonra gelemeyen Roman vatandaşlar, ziyaretten dönenlerin ahvalini görünce, en kısa zamanda kendilerini de götürmemizi istediler. Bizlerde en kısa zamanda bir kafile daha ayarlayıp, onları da götüreceğimizi söyledik” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN DERNEKLER MENZİL’E GEZİ DÜZENLEMELİ

İnegöl’deki derneklere seslenen Lekesizyiğit, “İnegöl’de yaklaşık 240 dernek var. Şimdi düşündüğümüz zaman Fransa’ya gezi düzenleniyor, Almanya’ya gezi düzenleniyor, yurt içinde Antalya’ya, oraya buraya geziler düzenleniyor. Tabi o gezileri anlamsız bulduğumdan değil ama ömür bir şekilde geçiyor. Yani Allah dostunu görmek için o kadar zaman varken, neden biraz zaman da ona ayrılmıyor. Yurt dışına geziler yapılırken, neden oraya geziler yapılmıyor. Orası sadece Roman vatandaşların ziyaret ettiği bir yer değil. Oraya yurt dışından birçok ülkeden insanlar geliyor ama bizim İnegöllü vatandaşlarımızın çoğu oradan habersiz. Elimizin altında altın madeni var ama farkında değiliz. Allah’ım inşallah İnegöl’deki 250 bin insanın oraya gitmesini nasip eder” dedi. 

Son Güncelleme: 05.03.2015 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<