banner359

Mer-Pa Bayramdan Sonra Açılacak

31 Ağustos 2016 Çarşamba 15:06 2016-08-31 15:12:37
Mer-Pa Bayramdan Sonra Açılacak

 Kurban bayramına kadar tamamlanacak olan Mer-Pa Pazar yerinin pazarcı esnafının talebi üzerine bayram sonrası açılacağı açıklandı.

Yaklaşık 2 yıl önce yoğun kar yağışı nedeniyle çöken Mer-Pa Pazaryerinin yeniden ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Bir kısmı Bursa Büyükşehir Belediyesi bir kısmı da İnegöl Belediyesi tarafından sürdürülen inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Salı günü İnegöl’e yaptığı ziyaret sırasında devam eden çalışmaları inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mer-Pa’daki son durum hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan yeni pazar alanının Kurban Bayramına yetiştirileceği ancak pazarcı esnafının talebi üzerine bayram sonrası açılacağı ifade edildi.

KURBAN BAYRAMINA RAHATLIKLA YETİŞİYOR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Mer-Pa alanında devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Recep Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, Bursa’mızın yaşanabilir sağlıklı bir kent yolunda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bir yandan kent merkezinde ki çalışmalar, bir yandan 17 ilçemiz, bin 70 mahallemizdeki tüm çalışmalarımız sürüyor. Özellikle de tüm bölgelerde Büyükşehir belediyesi artık hissediliyor. Şuanda bulunduğumuz yer İnegöl Mer-Pa, merkez pazar alanı. Burası yoğun kar yağışı nedeniyle 2 sene önce çökmüştü. Ve bu çöküşün ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hemen müdahale etmişti. Burada İnegöl Belediyemizle ortak çalışma başlatarak, projesi biran önce tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyemiz yaptığı imalatla birlikte artık yeni halini almaya başladı. Modern, oldukça sağlam, kaliteli bir şekilde yaklaşık 9 bin metrekare, İnegöl’de pazarların kurulduğu, özellikle her türlü etkinliğinde yapılabileceği güzel bir alan. Kurban Bayramına yetiştireceğimizi belirtmiştik. Ve çalışmaları bugünde gördük ki, Kurban Bayramına rahatlıkla yetişebiliyor. Kurban Bayramından sonra artık burası kullanılabilecek. Hem İnegöl’de ki pazarcı esnafımız için hem de İnegöl halkı için güzel, kaliteli bir tesis oldu. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan yeni pazar alanı şimdiden İnegöl halkımıza, pazarcı esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

KURBAN BAYRAMINDA KURBAN KESİM ALANI OLARAK KULLANILACAK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica etmiştik ve işlemler hızlandı. Yüzde 80’lik kısmı da, zemin beton kısmı da halledildi. Fakat pazarcılarla Başkan Yardımcımız Alper Taban’ın yaptığı görüşme sonunda pazarcılar pazarın bayram sonrasında açılmasını istedikleri için, bayram sonrasında köylü pazarıyla, katkı otoparkıyla beraber faaliyete geçireceğiz. Ama biz Kurban Bayramında kurban kesim alanı olarak da kullanacağız. Köylü pazarı ve katkı otoparkın maliyeti ise yaklaşık 4 milyon liradır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.08.2016 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<