banner359

Mer-pa'da donuyoruz

12 Aralık 2017 Salı 11:09
Mer-pa'da donuyoruz

Mer-Pa Pazaryerinde ısınma sorunu yaşadıklarını ifade eden İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, hem esnasında hem de vatandaşların aynı dertten mustarip olduğunu belirterek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´tan bu konuda yardım istedi.

Kış şartlarının kendisini iyice göstermeye başladığını belirten Başkan Vehbi Durgut, “Yeni yapılan pazaryerinde şuanda tamamlanamayan noksanlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Pazarın soğukluğunu bir türlü kesemedik. Bazı önlemler alınarak soğukluk giderilmezse, pazaryerine bir ısıtma sistemi istiyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü Cuma pazarına gittim. Vatandaşlar soğuktan dolayı bizlere sitem ediyorlardı. Mer-Pa´da hem vatandaşlar hem de esnaflar ısıtma sistemi istiyorlar. Pazarcı esnafımız yaşanan soğuk nedeniyle üşütüyor ve hasta oluyor. Aşırı derece de içerisi de cereyan oluyor ve bir türlü bunu kesemedik. En kısa sürede bu sorunun giderilmesini istiyoruz. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´tan yardım istiyoruz” dedi.

PAZAR DA İŞLER DURGUN

Piyasayı da değerlendiren Başkan Durgut, “Yazdan kışa geçiş sürecindeyiz. Her sene olduğu gibi bu sene de işler pek iç açıcı olmuyor. Çünkü herkes yazdan kışlığını hazırlıyor. Vatandaş zorunlu ihtiyaç olursa pazara çıkıyor. Genelde pazar alışverişlerini lokantacısı, fabrikacısı ve yemekhanecisi yapıyor. Geçiş dönemi olduğu içinde bazı ürünlerde fiyatlar yüksek. Örnek olarak domates yükseldi. Onu da marketler yükseltiyor. Ödemeleri 6-8 aylık olduğu için 3,5 liradan aldığı domatesi 6-7´ya satıyor. Marketlerin sebzeden para kazandıklarını zannetmiyorum. Ama bu sayede insanları markete sürüklemek için çalışıyorlar. Uyguladıkları fiyat politikası da pazarcıyı etkiliyor. Pazarcı arada kalıyor. Bugün iyi domates alacağım dediğinde pazarda 5 liraya bulursun. Başaltı domatesler de 2,5-3 lira arasında. Ayrıca mandalinada sıkıntı yaşıyoruz. Geçen sene 10 bin ton işleniyorsa, bu sene 5 bin ton işlendi. Verimlilik azaldı, bu da fiyatlara yansıdı. Yeşil mandalina denilen ilk mandalina çıktı. Ağustos ayında piyasaya girmeye başladı. Erken piyasaya çıkması için ürünlerin genetiğiyle oynuyorlar. Limonda da durum aynı. Mandalina gibi tatları var. Portakal sezonu daha tam olarak başlamadı. Portakal yılbaşından sonra başlıyor” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<