Merkezde Bulunan Ahırlar Kaldırılıyor

21 Ekim 2016 Cuma 17:51 2016-10-21 17:54:19
Merkezde Bulunan Ahırlar Kaldırılıyor

 İnegöl Belediyesi şehir merkezinde çirkin bir görüntüye sebep olan, çevre sağlığını tehlikeye düşüren ve halkın sağlığını tehdit eden ahırların 30 Nisan 2017 tarihine kadar kaldırılmasına karar verdi.

banner380
İnegöl Belediyesi daha önce gerek yaptığı denetimler gerekse vatandaşlardan gelen şikayetler neticesinde meskun mahalde tespit edilen 53 ahırdan 32’sinin tahliye edilmesini sağlayarak bu yerlerde hayvan bakım ve beslenme faaliyetine son verdirmişti. Geriye kalan 21 ahır sahibi ise İnegöl Belediyesine dilekçe ile başvurarak ahırların kaldırılması ve hayvanların tahliye edilmesi için en azından kış koşullarının atlatılması talebinde bulunmuşlardı. Şehir merkezinde geriye kalan 21 ahır sahibi ile Belediye Encümen Salonunda bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ”Belediyemize dilekçe ile başvuran ahır sahiplerinin taleplerini değerlendirerek kendilerine ahırların kaldırılması ve hayvanların tahliye edilmesi için 30 Nisan 2017 tarihine kadar süre verilmesine karar verdik” dedi.

MERKEZDE BULUNAN AHIRLAR ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYOR
Zabıta Müdürü Osman Kalkan ile İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca’nın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Her geçen gün gelişen, değişen ve dönüşen, bünyesinde barındırdığı markalarıyla bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl’ümüzde nüfusun hızla artması, kırsaldan göçen vatandaşlarımızın alışageldikleri kültür ve yaşayışlarını şehir merkezinde de devam ettirmek istemesi gibi nedenlerle zaman zaman sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunların arasında da maalesef meskun mahalde yer alan ahırlar ve bu ahırlarda bakılan hayvanların neden olduğu çevre kirliliği yer alıyor” dedi.

ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHLİKEYE DÜŞÜREN BU YERLERDE ARTIK HAYVAN BAKILMAYACAK
İnegöl Belediyesi olarak bu konuda gerek yaptığımız denetimler ve gerekse de halkımızdan gelen şikayetler neticesinde meskun mahalde tespit edilen 53 ahır yeri sahibinden 32’si hayvanlarını tahliye etti diyen Taban; “Merkezde çevre sağlığını tehlikeye düşüren bu yerlerde artık hayvan bakılması faaliyetine son verildi. Geriye kalan 21 ahır sahibi belediyemize dilekçe ile başvurdu. Dilekçelerinde ahırların kaldırılması ve hayvanların tahliye edilmesi için en azından kış koşullarının atlatılması talebinde bulundular. Bugünde kendileriyle bu konu ile alakalı bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

SON TARİH 30 NİSAN 2017
Ahırların kaldırılması konusunda gerçekleşen toplantıda alınan kararlardan bahseden Taban; ”21 Ahır sahibinin bu işi büyük ölçekli yaptıklarından kış şartları öncesi tahliye edilme sürecinde hayvanların olumsuz etkileneceği aynı zamanda bazı hayvanların gebe olmasından dolayı tahliyelerine elverişli olmadıkları anlaşılmıştır. Ayrıca bu iş için ahır sahiplerinin birçoğunun meskun mahal dışında ahır yapmak için girişimde bulundukları ama yeni ahırların yapılması için belediyemizin daha önce verdiği sürenin yeterli olamayacağı ve nihayetinde en azından kış koşullarının atlatılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. Belediye olarak başka bir süre uzatılmaksızın ahırların kaldırılması ve hayvanların tahliye edilmesi için 30 Nisan 2017 tarihine kadar kendilerine süre verilmesine karar verdik” dedi.

YASAL MÜEYYİDE UYGULANACAK
30 Ekim 2017 tarihinin ahır sahiplerine tanınan son tarih olduğunun bir kez daha altını çizen Taban; “Ön görülen sürenin dolmasının ardından kesinlikle ve kesinlikle merkezde bulunan ahırlara müsaade etmeyeceğimizi, ayrıca İmar Mevzuatı ve Çevre Kanunu kapsamında yasal süreç işletilerek bu sürenin bitmesinin ardından hala bu ahırların kaldırılmaması durumunda ilgili mevzuat çerçevesinde yasal müeyyide uygulanarak söz konusu ahırların yıkılması suretiyle, içerisindeki hayvanlarında müsadere edileceğini özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Taban son olarak; “Halkımızdan ve özellikle ahır sahiplerinden bu konuda özveri ve duyarlılık beklediğimizi bir kez daha vurgulayarak insan ve çevre sağlığını tehdit eden bu yerlerin bir an önce kaldırılması ve İnegöl’ümüzün yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehir görünümüne kavuşması noktasında tüm ilçe halkımızın desteğini beklediğimizi belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Son Güncelleme: 21.10.2016 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<