banner359

MHP'den Yüzde 25'lik Ekmek Zammına Tepki

28 Nisan 2017 Cuma 18:04 2017-04-28 18:38:17
MHP'den Yüzde 25'lik Ekmek Zammına Tepki

 MHP İnegöl ilçe teşkilatı,İnegöl Fırıncılar Kooperatifinin teklifiyle İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclisi tarafından İnegöl´de ekmeğe yapılan yüzde 25 zamma  tepki gösterdi.

MHP İnegöl ilçe teşkilatından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler ve tepkiler üzerine, yapılan araştırmalar kapsamında çevre illere göre yapılan zammın yüksek olduğu belirlenmiştir. 

Bizde buna istinaden yapılan zamma itiraz ederek, itiraz dilekçemizi kaymakamlığa sunacağız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Belediye halk ekmeğinin daha ucuza satılıyor olması yapılan zamma itiraz gerekçemizin bir kanıtıdır.2016 TEFE-TÜFE oranları %7 (6.89) açıklanmışken ve 1 TL'lik ekmekte 0.70 KRŞ. tekabül ederken; Ekmeğe yapılan %25'lik zam oranı TEFE-TÜFE'ye göre %18 civarında fazladır.
Ayrıca Tarım ve Köy İşleri bakanımız Faruk ÇELİK beyefendinin 2017 yılında ekmeğe zam yapılmayacak açıklamaları belleklerimizdeki yerini korumaktadır.
Bakanımızın ekmek zammıyla alakalı açıklamaları aşağıdaki gibidir;
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek ve un fiyatlarında Buğday kaynaklı herhangi bir artışın söz konusu olmadığına dikkat çekerek "Ekmek ve un fiyatlarında buğday kaynaklı herhangi bir artışı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Birileri çıkıp derse ki buğday fiyatı arttığı için , kesinlikle bu cümleye itibar edilmemeli, bu doğru bir yaklaşım değildir. Buğday kaynaklı ekmek ve un fiyatlarında bir artış, bir önceki yıla göre kesinlikle söz konusu değildir" diye konuştu.
Bu sebeple çevre illere emsal teşkil ettiğinde İnegöl'de ekmek zammı fazladır. Bu sebeple bizde MHP İnegöl İlçe Başkanlığı olarak yapılan bu zamma itiraz ediyoruz. 
Biz fırın işletmelerinin zarar etmesini istemeyiz, ancak yüzde 25 gibi bir zam yapılmasını da doğru bulmuyoruz.

Son Güncelleme: 28.04.2017 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<