banner359

Milli sporcular ödüllendirildi

10 Aralık 2017 Pazar 12:19
Milli sporcular ödüllendirildi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 2 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen “AIKO CUP 1“ Ashihara Karate Avrupa Şampiyonasında milli forma altında ülkemizi temsil eden ve şampiyonadan derecelerle dönen 9 İnegöllü sporcu, İnegöl Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

6 ülkeden 480 sporcunun katılımı ile Yunanistan’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonasına Ashihara Karate Türkiye Milli Takımı ise İstanbul, Bursa, İnegöl, İzmir ve Bandırma’dan toplamda 35 sporcu ile şampiyonaya katılım gösterdi. İnegöl’de faaliyetlerini sürdüren Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü ise İnegöl’den 9 sporcu ve Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü Baş Antrenörü ve Milli Takımlar antrenörü İsmail Kocal ile katıldı. Milli formayla şampiyonada ülkemizi temsil eden İlyas Doğukan Altun(16), Furkan Osman Kocal(16), Yeşim Yeltekin(16), Mehmet Can Şen(15), Dilay Nazlı Balaban(13), Yusuf Alperen Şahin(7), Şebnem Hüda Şahin(7), İrem Sena Kocal(18), Murat Efe(20) zorlu mücadelelerin yaşandığı şampiyonadan 9 derece ile döndü.

İNEGÖL BELEDİYESİ MİLLİ SPORCULARI ÖDÜLLENDİRDİ
Şampiyonada milli takım formasıyla ülkemizi temsil eden İnegöllü 9 sporcunun elde ettiği bu başarı sonrası İnegöl Belediyesi de genç sporcuları unutmadı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın daveti üzerine Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü antrenörü ve milli takım antrenörü İsmail Kocal ile kulüp hocası ve şampiyonaya katılan 9 sporcu başkanlık makamında ağırlandı. Başkan Taban, burada sporculara çeşitli hediyeler takdim ederek elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti.

Buluşmada bir açıklama yapan Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü antrenörü ve milli takım antrenörü İsmail Kocal, 2 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen Yunanistan’ın başkenti Atina’da “AIKO CUP 1“ Ashihara Karate Avrupa Şampiyonası Şampiyonasına Ashihara Karate Türkiye Milli Takımı olarak 35 sporcuyla katıldıklarını bu sporculardan 9 tanesinin İnegöl’den olduğunu söyledi.

9 SPORCU 7 ALTIN 2 BRONZ MADALYAYLA DÖNDÜ
Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele verdiklerini kaydeden Kocal, “Türk Milli Takımımız 15 Altın, 7 Gümüş ve 7 Bronz madalya kazanmış olup bunlardan İnegöllü sporcularımız ise 9 kişi katıldıkları turnuvada 7 altın 2 bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza atmışlardır” dedi.

7 ŞAMPİYON İKİ 3’ÜNCÜ
Şampiyonada elde edilen dereceler hakkında da bilgi veren Kocal, “Bu organizasyonda İnegöllü sporcularımızdan İlyas Doğukan Altun Genç Erkekler Avrupa Şampiyonu, Furkan Osman Kocal Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonu, Yeşim Yeltekin Ümit Bayanlar Avrupa Şampiyonu, Mehmet Can Şen Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonu, Dilay Nazlı Balaban Yıldız Bayanlar Avrupa Şampiyonu, Yusuf Alperen Şahin Minik Erkekler Avrupa Şampiyonu, Şebnem Hüda Şahin Minik Bayanlar Avrupa Şampiyonu, İrem Sena Kocal Büyük Bayanlar Avrupa Üçüncüsü, Murat Efe ise Büyük Erkekler Avrupa Üçüncüsü olarak şampiyonayı tamamlamışlardır” diye konuştu.

İsmail Kocal konuşmasının devamında İnegöl Belediyesine ve Belediye Başkanı Alper Taban’a müsabaka öncesinde kendilerine verdikleri maddi ve manevi destekler ve sonrasında ödüllendirmede verilen hediyeler için teşekkür etti.

SPORCULARIMIZIN MİLLİ TAKIMDA YER ALMASI BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ
Milli sporcuları makamında konuk eden Belediye Başkanı Alper Taban ise İnegöllü sporcuların elde ettiği başarıların küçümsenmeyecek başarılar olduğunu belirterek “Kocal Osmanlı Spor Kulübü’nün çok değerli hocalarını ve başarılı sporcularımızı ağırlıyoruz. Sporcularımızı elde ettikleri bu güzel başarılar için canı gönülden tebrik ediyorum. Sporcularımız aynı zamanda milli sporcu olabilme başarısını gösterdi. Bu anlamda bu da bizim için çok büyük bir gurur. Şehrimizde pek çok aktivite yapılıyor, sportif faaliyetler, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor. İnegöl Belediyesi olarak bizde pek çok alanda bu faaliyetlere destek vermeye çalışıyoruz. Sportif faaliyetler noktasında şehrimizde hizmet eden kulüplerin başarıları bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün de Kocal Osmanlı Spor Kulübünün milli sporcularının elde ettiği başarılar için bir aradayız. Milli formayla başarıyı yakalamış arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnegöl’ümüzden 9 sporcumuzun ülkemizi temsil etmesi bizim için büyük bir gurur ve onurdur. Başarılarınız, kendinize olan güveniniz ve cesaretiniz kendi yaş gruplarınızdaki diğer arkadaşlarınıza da örnek teşkil ediyor. Sizleri yetiştiren antrenörleriniz ve ailelerinizi de tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<