banner359

Minikler Kur'an öğreniyor

16 Şubat 2017 Perşembe 15:05 2017-02-16 15:08:55
Minikler Kur'an öğreniyor

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 4-6 Yaş Kur´an kursları İnegöl´de yaygınlaşıyor. Şuan 5 farklı yerde açılan Kur´an Kurslarında 108 minik öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, yakın zamanda 4 farklı mahallede daha 4-6 yaş Kur´an Kursu açacaklarını belirtti.

4-6 yaş için Kur´an Kursları öğretim programı toplam 10 ilde pilot uygulama ile başlamış ve ardından 2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından fiziki şartları uygun olan mekanlarda tüm Türkiye´de yaygınlaştırılması kararı alınmıştı. İnegöl´de de geçtiğimiz yıl başlatılan uygulama kapsamında Suffe Yatılı Kuran Kursu, Merkez Kuran Kursu, Fatma Mehmet Göztepe Anaokulu, Huzur Mahallesi Kuran Kursu ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 4-6 Yaş Kuran Kursları açıldı. Yakın zamanda ise, Yunus Emre Mahallesi Kuran Kursu, Çeltikçi Kuran Kursu, Üçevler Mahallesi Kuran Kursu ve Yenice Mahallesi´nde 4-6 Yaş Kuran Kursu açılacak.

KADIN VE ERKEĞE İLMİ FARZ KILAN BİR DİN

İslam dininin oku ile başlayan bir din olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Bizim dinimiz beşikten mezara kadar ilmin yaygınlaştırılmasını isteyen bir din. Bizim dinimiz ilim Çin´de bile olsa alın diyen bir din. Kadın ve erkeğe ilmi farz kılan bir din. Dolayısıyla ilmin, eğitimin, terbiyenin ibadetleştirildiği dinin adıdır İslam. Anne babanın eğitiminden, çocuğun eğitimine, toplumun eğitimine kadar, eğitimin hayatın her kesimine yaygınlaştırılmasını, sürekli hale gelmesini isteyen dinimizin tebliğcisi Peygamberimiz, ‘Beni Rabbim terbiye etti, ne güzel terbiye etti´ buyurur. Böyle bir dinin, böyle bir kitabın ve böyle bir peygamberin geldiği İslam medeniyetinin çocuklarının daha çocuk yaşta eğitimini alması tabidir. İlmin terbiyenin her yaş ve hayatın her boyutta olmasını isteyen dinimiz, bu noktada çocukların terbiye edilip eğitilmesi ile ilgili de anne baban çocuğuna bırakacağı en güzel mirasın güzel edep ve terbiye olduğunu ifade etmesinin yanında, Peygamberimizin, ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim´ buyurması da bunu ifade eder” dedi.

KURSLARA OLAN İLGİ BİZİ MEMNUN EDİYOR

4-6 Yaş Kuran Kurslarıyla ilgili bilgi veren Güzel, “Bu nedenle çocuklarımızın küçük yaştan itibaren Allah ile Peygamber ile tanışması, onları sever hale gelmesi, çocuklarımızın eğitilmesi geliştirilmesi adına 4-6 yaşlarla ilgili inşallah kuran kurslarımızı açmaya başladık. İlkini geçen yıl açmıştık, bundan sonra da inşallah bu eğitimin gerek Milli Eğitim ile yapılan anlaşma çerçevesinde ana sınıflarında vereceğimiz dini eğitimlerle gerekse kuran kurslarında 4-6 yaş gurubu olarak açacağımız kuran kursları ile dini açıdan sağlıklı bir nesil yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızın daha küçük yaşta sağlıklı bir din eğitiminden ve duygusal olarak da sağlıklı değerler eğitiminden geçirilmesi geleceğimize ümitle bakmamızı sağlarken, onları bu noktada yetiştirmememiz bu işin ehil olmayan kişilere teslim etmemiz ve merdiven altına inmesine neden olacaktır. Bu nedenle yaptığımız işin önemini biliyoruz. Bu konuda önümüzü açan ve bu noktada bizim güzel işlere imza atmamıza vesile olacak bir imkan hazırlamış bizlere Diyanetimiz ve devletimiz, bizde inşallah bunun gereğini yapacağız. Bu sene Huzur Mahallemizde, TOKİ´de ve Yenice´de 4-6 yaş kuran kurslarını açtık. İnşallah şu anda ileriye dönük Üçevler Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi ve değişik yerlerde de bu nevi çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Bu noktada halkımızın teveccühü de var. 4-6 yaştaki çocuklara pedagojik formasyon açısından da yetişmiş hocalarımızda inşallah daha verimli ve sürekli kendimizi de geliştirerek daha kaliteli eğitim vereceğimize inanıyorum. Ben şimdiden halkımızın ilgi ve alakasına teşekkür ediyorum, çocuklarımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.

108 MİNİK ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

4-6 Yaş grubu kurslar ve öğrenci sayıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Kazım Güzel, “TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesinde 4-6 yaş grubu olarak 2 sınıfımız var. Bu sınıflarda toplam 30 öğrenci eğitim görüyor. Yine Merkez Yatılı Kuran Kursumuzda 1 sınıfımız var. Bu sınıfta ise toplam 26 öğrencimiz var. Alanyurt´ta Suffe Kuran Kursumuzda ise 1 sınıfta 14 öğrencimiz var. Yenice Fatma Mehmet Göztepe Anaokulu´nda 2 sınıfımız var. Bu sınıflarda da toplam 25 öğrencimiz eğitim alıyor. Son olarak Huzur Mahallesi Kuran Kursumuzda ise 1 sınıfta toplam 13 öğrencimiz eğitim görüyor. Önümüzde ki dönemde de 4 farklı mahallede kurslar açacağız. Yunus Emre Mahallesi Kuran Kursu, Çeltikçi Kuran Kursu, Üçevler Mahallesi Kuran Kursu ve Yenice Mahallesi´nde de yeni 4-6 yaş gurubu öğrencilerimiz için sınıflar açacağız. Şuan burada hazırlıklar tamam, görevlilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu. 




Son Güncelleme: 16.02.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<