banner359

Mobiliyum Avm'den 2. URGE Atağı

08 Aralık 2017 Cuma 17:38
Mobiliyum Avm'den 2. URGE Atağı

Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (UR-GE) programının ikincisi start aldı. Türkiye’de ilk kez desteklenen UR-GE desteğini alan Mobilya AVM unvanına sahip MOBİLİYUM, ikinci destek için kolları sıvadı
UR-GE kapsamında yurtdışı gezilerine yüzde 70 oranında hibe ile 2 milyon 900 bin TL destek MOBİLİYUM firmaları, ikinci destek için bakanlıktan onay alındı. 26 firmanın katılacağı UR-GE görüşmeleri 26 Aralık’ta sona erecek. 
MOBİLİYUM Yönetim Kurulu salonunda düzenlenen açılış toplantısında konuşan MOBİLİYUM Koordinatörü Aysun Sanatçı, “ Geçtiğimiz yıl ilkini yaparak 2 milyon 950 bin dolarlık hibe almıştık. Kooperatif olarak Türkiye’de ilk destek alan kurum biziz. İkinci destek için de Bakanlıktan onay geldi. 2. UR-GE ihtiyaç analizleri ile ilgili başlangıç toplantısı yapıyoruz. 26 firmamız katıldı. Pazartesi gününden itibaren tüm firmalarımızda 1 ay boyunca analiz gerçekleştirilecek. Ardından Bakanlık bize onay verince yolumuza devam edeceğiz. Analiz bittikten sonra ihtiyacımız netleşecek. Türkiye’de en yüksek maddi destek alan kurumuz. Kümenin kurumsallaşmasıyla ilgili destekler veriliyor, 3 yıllık proje içerisinde bir fuar ziyaret hakkı veriliyor. 2018 hedeflerimiz var. Artık diyoruz ki 2018 ve 2019’un tamamını ihracata ayıralım. Hedef ülkelerimiz belli, yakın zaman içiresinde onları da açıklayacağız” dedi.
Konuşmanın ardından İpbüken Danışmanlık firması yetkilileri Hakan Akgül ve Eren Artar, UR-GE çalışmaları hakkında firma yetkililerine bilgilendirdiler.

Anahtar Kelimeler:
InegölMobiliyumAvmUrge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<