banner359

Mobilyacılar odasından 50.yıl anısına hatıra ormanı

.

20 Nisan 2015 Pazartesi 10:35 2015-04-20 10:41:42
Mobilyacılar odasından 50.yıl anısına hatıra ormanı
 İnegöl Mobilyacılar Odasının 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle, oda adına “50. Yıl Hatıra Ormanı” oluşturulurken, Boğazköy Barajı kenarındaki alana 600 üye adına 600 fidan dikildi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İlhan Cavcı, İnegöl Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Kaya, Mobilyacılar Odası eski Başkan ve yöneticileri, oda üyeleri ile Dörtçelik Mesleki ve Teknik Lisesinden bir grup öğrenci katıldı.

50. YIL ANISINA

Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İnegöllü mobilyacılar olarak, endüstride kullanmak ve yakacak ihtiyacı için ormanlarımızdan 100 yıldan beri faydalandık. Fakat çok bereketli ormanlarımız olduğu için bu kadar ağacın kesildiğini kimsenin farkına bile varmadığını düşünüyoruz. Endüstriyel alanda kullandığımız kayın ağacı en az 40-50 yılda kesime hazır hale geliyor. Bakıyoruz her yer yine orman. Kendi kendine yetişen kayın ağaçlarımız var. Odamızın 50 yıl anısına bir hatıra ormanı düşündük. İnegöl Orman İşletme Müdürümüz ve personeli bu konuda bize çok destek oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

600 ÜYE 600 FİDAN

Odanın üye sayısına göre fidan dikimi yapacaklarını aktaran Başkan Ayhan, “Odamızın kuruluşunun 50. yılı nedeniyle bu Hatıra Ormanını oluşturmak istedik. Orman İşletme Müdürlüğümüz bize burasını uygun gördü. Boğazköy Barajının hemen yanında bulunan alana 600 üyemiz adına 600 adet fidan dikeceğiz. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

NİCE 50 YILLARA İNŞALLAH

İnegöl Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Kaya ise, “Mobilyacılar Odamız bizim paydaşımız. Biz sadece ağaç kesen bir kurum değil, aynı zamanda fidan diken bir kurumuz. Kestiğimiz ağacı işleyen mobilyacıların böyle fidan etkinliğe imza atması bizi ayrıca mutlu etti. Nice 50 yıllara inşallah” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Özcan Ayhan, Hatıra Ormanının oluşmasında kendilerine destek veren Orman İşletme Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Ahmet Kaya’ya mobilya figürlü Plaket takdim etti.

Ardından, mobilyacılar ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturarak, Mobilyacılar Odası 50. Yıl Hatıra Ormanı yazılı tabelalarını çaktılar.

Son Güncelleme: 20.04.2015 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<