banner359

Modef Expo İçin Geri Sayım Başladı

19 Ekim 2016 Çarşamba 14:48 2016-10-19 14:49:45
Modef Expo İçin Geri Sayım Başladı

 İnegöl mobilyasının dünyaya açılan penceresi olan, bu yıl 8-13 Kasım 2016 tarihleri arasında 36´ncısı düzenlenecek MODEF EXPO için geri sayım başladı.

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu tarafından önceki akşam Park Hotel´de düzenlenen programda, MODEF EXPO Fuarı ile ilgili yürütülmekte olan çalışmalar mobilyacılara aktarıldı. Toplantıda, MODEF fuar alanında yapılan köklü değişiklikler de açıklandı. Programa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, siyasi parti başkanları, oda ve dernek başkanları ile mobilyacılar katıldı.

BİREYSEL YAPILAN HER HAREKET FUARI TEMSİL EDİYOR

Programda konuşan MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Geçen sene bu zamanlar İMOS Derneği olarak MODEF Fuarcılık şirketine ortak olduk. Belediyemizin yüzde 40 hissesini devraldık ve İMOS, İTSO, Mobilyacılar Odası bir senedir MODEF´i yönetiyor. Bu devirden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Nisan fuarımızı tamamladık ve hemen sonra şuanki mevcut binamızın içerisindeki stant ve koridor değişikliklerini yapmak üzere tüm stantları yıktık, MODEF şirketi olarak yeniden bir düzenleme yaptık. Üst katlarda koridor değişikliğine gittik. Stantların üç tarafının kapatılması MODEF tarafından sağlandı. Katılımcılarımız önümüzdeki günlerde ön ve iç dekorasyonlarını tamamlayarak fuara hazır olacaklar. Bu köklü bir değişiklik oldu” dedi.

DAHA MODERN BİR GÖRÜNTÜ ÇİZECEK

Başkan Uğurdağ, “Dışarıda kurduğumuz portatif alanı düzenlemeye çalıştık. Fuar açıldığı andan itibaren katılımcılar yeni dekorasyon çalışmalarımızı görecekler. Güzergâhlardaki değişiklikleri modernize ettik. Bu sene fuarımız hollerde ve fuaye alanlarında daha modern bir görüntü çizecek. Bu sene fuarımız 18 bin metrekarede kurulacak ve 148 firmamız iştirak edecek. Bu firmalarımız daha ziyade önceki katılımcılarımızdı. Katılmayan 1-2 önemli firmamızı da fuara katarak çeşitliliğe gittik. Bu sene bu şekilde MODEF EXPO fuarı daha fazla ivme kazanacaktır. MODEF Yönetim Kurulu olarak fuarın güzelleşmesi ve modernleşmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçilerimizle yapılan anketler sonucu bazı istekler oluştu. Yurtdışıyla alakalı olarak bu fuar herkesin bireysel katıldığı ama İnegöl mobilyasının komple temsil edildiği bir fuar. Bireysel yaptığımız her güzel etkinlik ya da bireysel yaptığımız her negatif durum İnegöl mobilyasını etkiliyor. Hepimiz bunun farkında olarak hazırlıklarımızı yapalım. İç dekorasyonda hazırlanacaksınız ve ön cephenizi hazırlayacaksınız. Bunu elinizden geldiği kadarıyla en üst seviyede İnegöl´e yakışır biçimde hazırlayın. Yurtdışından gelen ziyaretçilerimiz gezdikleri stantlarda görüşme yapabilecek dış ticaret bilen personel eksikliğinden bahsediyorlar. Yurtdışı fuarı organize ediyoruz ve bir kısım firmalarımızda dış ticaret açığı şikâyetleri geliyor. Olsa bile hâkim değil, dış ticaretle ilgili bilgisizlik söz konusu. Kesin ve net bir şekilde İngilizce bilen personelleri stantlarımızda tutalım. Belli bir bölgeden ziyaretçi getirmiyoruz. Arabistan, Libya ve Cezayir´den yoğun şekilde ziyaretçiler geliyor. Arapça bilen personel tahsisi fuar imajını artıracaktır. Sizden öncelikli ricalarımız bunlardır” dedi.

FİRMA TEMSİLCİLERİNE UYARILAR

Firma yetkililerine uyarılarda da bulunan Uğurdağ, “Firmalarımız üst kata araçla çıkabiliyorlardı, bu sene bu giriş olmayacak. Orta bölümde toplanacak ve oradan forkliftlerle ürünler stantlara taşınacak. Fuara 3-5 gün kala firmaların araçlarla stantlara çarpmalarını görmek istemiyoruz. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ve araç girmemesi için koridorları 3,5 metreye düşürdük. Kimse zorlamasın. Birbirimize güvenmek zorundayız. Fuara gelen yurtiçi veya yurtdışı ziyaretçilerini hiç kimse kendi kartıyla fuar alanına sokmasın. Bunu niye istiyoruz? Böyle yaparsak MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu olarak bizi ziyaret eden firma sayısına net bir şekilde ulaşamayız, hangi firmanın geldiğini öğrenemeyiz ve bundan sonraki fuarlarda kimi ne şekilde davet edeceğimizi bilmiyoruz. Buna çok dikkat edelim. Yapmayın bunu. MODEF Fuarcılık şirketi hiçbir bilgiyi hiçbir kuruma vermez. Bu bizde kalır. Bir sonraki fuarda daha verimli müşteri portföyüne ulaşabilmek için bu alışkanlıktan vazgeçmemiz lazım. Müşteriyi kapıdan gidip alın ama lütfen o görevli arkadaşın ismini yazdırın, kendi kartınızla fuara sokmayın. Yaka kartlarımız 15 dakika sürede geçerli olacak. O yaka kartıyla 15 dakika içerisinde başka bir kişi içeri alınmayacak. Biz kimin ne şekilde nereden geleceğini oradan görebileceğiz” diye konuştu.

BİREBİR ZİYARETLER

Uğurdağ, “Daha önceki MODEF Başkanımızın çalışmaları neticesinde elimizde çok ciddi yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçi portföyü var. Bütün bu portföyü tekrardan gözden geçirerek bir neticeye ulaştık ve şuan itibariyle elimizde yurtdışından davet edilen 4 bin 126 firmamız var. Bu firmalar fuarımıza tek tek davet edildiler. Bu firmalar, daha önce MODEF´i ziyaret eden firmalardır. Çin´de 2 fuarımızın tanıtımı ve daveti yapıldı. Avrupa Perakendeciler Derneği ile irtibata geçilip Avrupa´daki 1550 perakendeci mağazaya ulaşılıp hepsi fuarımıza davet edildi. Bu organizasyondan çok ümitliyiz. Bilgi bankamızdaki firmaların tamamı anket suretiyle fuarımıza davet edildi. İMİDER Derneğimiz var, dış ticaretçi personelimiz ortak çalışma yaptılar. Başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum, bize destek verdiler. Fuarımızı tanıtıp organizasyonumuzun içerisinde oldular. İMOS ve MODEF´in yurtdışı programlarında fuarımızı tanıttık. İsveç, Fas, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İspanya, Belçika, Almanya birebir ziyaretleri ile firma davetleri yapıldı. Bu ülkelerdeki müşterilerle buluşularak birebir görüşmeler yapıldı. Çağırdığımız firmaların birçoğunu gezdik, 500 taneye yakın firma tek tek ziyaret edilerek fuarımıza davet edildi. Hangi çapta, hangi bölgede, hangi ülkede olduklarını biliyoruz ve bizim organizasyonumuzla bunların bir kısmına uçak bileti, bir kısmına konaklama sağladık. Binlerce insanı getirmek fuarın bir organizasyonudur ama bu binlercenin içerisinde bildiğimiz 500-600 firmayı fuarımıza getirmeyi hedef koyduk. İnşallah 3 hafta sonra da bu firmalar fuarımızı ziyaret edecekler. 5 bin davetiyemiz yurtiçinde hazırlandı” şeklinde konuştu.

MODERNLEŞME ÇALIŞMASI

MODEF fuar alanı ile alakalı modernleştirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Yavuz Uğurdağ, “Yeni fuar alanı yapılacakken ne gerek var deniyor. Biz fuar yapıyoruz. Her zaman en iyisini yapmamız lazım. Mevcut binamıza da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yeni fuar alanımızla ilgili çalışmalara da aynı şekilde devam edeceğiz. Yurtdışı programında çok sayı getirme hedefinde değildik. Binlerce müşteri beklemeyin. Geçen seneki seviyelerin altına düşmeyecek yalnız bu çalışmamızla birlikte biz hedef müşteri getirmeye çalıştık. Bu fuarda da istediğimiz verimi alıp, hedef müşterileri sizlerle tanıştırıp ticareti başlatmak istiyoruz” dedi.

FUARA HAZIRIZ

Uğurdağ konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir diğer ayağımız medya ve tanıtım. Ulusal TV´ler, ulusal gazete, radyolarla görüşmelerimizi anlaşmalarımızı yaptık. Son 1 hafta kala reklamlarımız başlayacak. Görsel medyada NTV, CNN Türk, Blumberg, Haber Türk, A Haber, TGRT, Show, Kanal D ve Türkiye´de en çok izlenen TV´lerin hepsiyle görüşme ve anlaşmalarımız yapıldı. Reklamlarımız bu TV´lerin en çok yayın alan dizilerinde yayınlanacak. Radyolarımız Süper FM,, TRT FM, NTV radyo, A haber, TGRT gibi ciddi reyting yapan radyolarda reklamlarımız dönecek. Hürriyet, Sabah, Haber Türk, Yeni Şafak, AKİT, Türkiye gibi tiraj yapan gazetelerde reklamlarımız yayınlanacak. Sosyal medyada da MODEF Fuarcılık davetlerine ve tanıtımlarına devam ediyor. Bilboard çalışmalarımız sürüyor. Yerelde de Bursa olmak üzere büyükşehirlerimizde, büyük ilçelerimizde, bizimle ticaret yapan şehir merkezlerinde hem görsel hem yazılı medyada hem de radyolarda MODEF Expo 2016 reklam ve tanıtımları yapılacak. MODEF Fuarcılık olarak fuar alanımızla reklam medya tanıtımımızla fuarımıza hazır vaziyetteyiz. Fuara katılan, katılmayan İnegöl´deki tüm mobilyacı esnafımıza bereketli işler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.10.2016 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<