banner359

Modef Expo Ziyaretçi Rekoru Kırdı

16 Kasım 2016 Çarşamba 17:16 2016-11-16 17:24:40
Modef Expo Ziyaretçi Rekoru Kırdı

 MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, 8-13 Kasım MODEF EXPO fuarında 24 bin 158 ziyaretçi sayısına ulaşarak bir rekor kırdıklarını ifade etti.

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu, 8-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 36. MODEF EXPO ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. MODEF EXPO´nun ziyaretçi sayılarında rekorları alt üst ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, fuar boyunca katılımcı firmaların toplam olarak 100 milyon dolar civarında sipariş aldıklarını ifade etti.

Saat 16.00´da MODEF EXPO yönetim MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “8-13 Kasım tarihlerinde 36´ncısını düzenlemiş olduğumuz MODEF EXPO´yu hiçbir olumsuzluk yaşamadan bitirmiş durumdayız. Yönetim kurulumuzla birlikte fuar değerlendirmemizi yapacağız. Bundan önce de birkaç kez fuar öncesi ve fuar zamanı birçok konulara değindik. Ana hatlarıyla fuarımızı değerlendirmek istiyorum. Bu sene itibariyle 27 bin 100 metrekarede mevcut alanımızı oluşturduk ve İnegöl´de üretim yapan 185 firmamız fuara katılım sağladı. Fuarımız birçok yeniliklerle bu sene start verdi. Bunların başında fuar binamızın modernizasyonunun sağlanması, stantların komple yıkılıp tekrardan yapılması, kayıt-kabul sisteminin yenilenmesi ve portatif alanın kapalı alandan kurtulup camekânlı bir şekle büründürülmesi ana hatlarda yapılan değişikliklerdi. Fuarımızın içindeki modernizasyon, yenileme çalışmaları ve firmaların stantlarını 4x4´lük hazırlamaları fuarımıza vizyon ve imaj sağladı. Aldığımız bu ciddi karardan çok memnun olduk. Bu karara olumlu yönde katkı sağlayan katılımcı firmalarımıza yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.”

“Fuar bir tanıtımdır. Buna çok ciddi bir şekilde önem verdik. Yurtiçi tanıtımında reyting yapan, en çok izlenen TV´lerde reklamlarımız çıktı. En çok okunan gazetelerde, en çok dinlenen radyolarda reklamlarımız, sosyal medyalarda ilanlarımız çıktı. Büyük illerde de reklamlarımız çıktı. İstanbul´da havaalanı ve feribot seferleri güzergâhlarında billboard çalışmaları oldu. Bu her daim yapılıyordu, bunun üzerine ilaveler yaparak süreci sürdürdük. Bunda ciddi bir verim aldık. Verilere baktığımızda 79 farklı ilden fuarımıza ziyaretçi geldi. Bu çok ciddi bir rakamdır. Farklı illerden gelen bu ziyaretçiler İnegöl´deki fuarımızdan alımlarını yaparak bundan sonraki süreçte Türkiye´nin her il ve ilçesinde İnegöl mobilyasını satacaklar.”

“Yurtdışı alım heyeti baştan sona yenilenmişti. Bu heyetle ilgili de ciddi bir şekilde katılımcılardan memnuniyet aldık. Dünyanın 83 ülkesinden İnegöl´e ziyaretçi geldi. Övünerek, gururlanarak bunları açıklıyoruz. 83 ülke çok ciddi bir rakamdır. 5 kıtadan eksiksiz ziyaretçi sağlandı. Bu 83 ülkenin açılımı Asya´dan 35 ülke, Avrupa´dan 28 ülke, Afrika´dan 17, Amerika´dan 2, Avustralya´dan 1 ülke katılım sağladı. Bin 361 yabancı ziyaretçi fuarımızı ziyaret etti. İthalat yapan firmaları fuarımıza getirmeye çalıştık. Bu noktada katılımcıların da ifadesiyle, yurtdışı alım heyeti hedefine ulaştı. Bu noktada yapmış olduğumuz programlarda bize destek verenlere teşekkür ediyorum.”

“MODEF EXPO 2016, birçok alanda rekor kırdı. Birçok alanda ziyaretçisini de katılımcısını da memnun etti. Fuarımızı 8-13 Kasım tarihleri arasından bin 361´i yabancı 4 bini biletli olmak üzere toplam 24 bin 158 kişi ziyaret etti. Bu MODEF tarihinin en büyük ve kapsamlı ziyaretçi akınıdır. Mutluyuz. Fuar başladığı günden itibaren hem katılımcılarda hem de tüm İnegöl´de 1-2 günlük zaman zarfında bir mutluluk, heyecan ortamı oluştu. Yaptığımız etkinlik sadece katılımcılara, mobilya sektörüne değil tüm İnegöl´e heyecan, ekonomik katkı sağladı. Bu katkıyla ilgili ciddi şekilde olumlu eleştiriler aldık. Dönercide döner bitti, köftecide köfte bitti, otellerde yer kalmadı. Her sektör fuardan ekonomik açıdan fayda sağladı. Bilet satarak da fuarımıza ziyaretçi aldık. Bu sene itibariyle fuarımıza bilet alarak ziyarete gelen ziyaretçilerimiz 4 bini buldu. Bu da bir rekordur. Genel anlamda ilklere imza attık. Bu rakamlar değişkendir ama MODEF EXPO 2016 İnegöl ve Türkiye mobilya sektörüne çok iyi geldi. Fuarımızla ilgili yapılan spekülasyonlar bu fuarla birlikte sona erdi. Psikolojik olarak bu fuardan çok kazançlı şekilde ayrıldık. Bu fuarda görüldü ki İnegöl mobilya sektörünün atan damarı fuar organizasyonudur. Fuar haricinde hiçbir organizasyon İnegöl´e 24 bin kişiyi getiremedi. Bunun farkında olmak lazım. Bizler yıllardır MODEF´e inanıyor ve bu inanç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdü. Sonucunu da almış olduk” dedi.

İnegöl mobilya fuarının Türkiye´nin 2. büyük mobilya fuarı olduğunu belirten Uğurdağ, “Ciddi ekonomik katkı sağlayan bir fuardır. Bizler bunun sahibiyiz, inanarak bu işi büyütmeye çalışıyoruz. Tüm derneklerimiz, hemşerilerimiz, mobilya sektörümüz bu fuara inansın, destek versin. MODEF Fuarcılık İnegöl´ü daha üst noktalara taşıyacak kurumların başındadır. Son 3 aydır ciddi kararlar alarak cansiperane çalışan yönetimime teşekkür ediyorum. Fuarımızı baştan sona yıktık ve yeniledik, zamanla yarıştık, hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Personelime de teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bize tebrik ve dualarını ileten herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Yeni fuar alanındaki son durumla ilgili konuşan Uğurdağ, “Yeni fuar alanıyla ilgili projemiz hazır. Net şekilde ortaya çıktı. İnegöl Belediyemiz resmi işlerini yürütüyor. Allah izin verirse önümüzdeki 1-2 ay içerisinde buranın devriyle alakalı süreci bitirip yeni fuar alanıyla ilgili maddi kaynak sağlamaya çalışacağız. Lansman toplantımızdan sonra Ankara´ya gittik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı ziyaret edip projemizi sunduk. Görüşlerimizi aktardık. Sayın Başbakanımızı ziyaret edip projeyle alakalı kapsamlı bilgi verdik. İnegöl´e ve ekonomiye ne katacağını anlattık. Açılış için İnegöl´e gelen Cumhurbaşkanımıza da projemizi sunduk, ona da projemizi anlattık. Artık ok yaydan çıkmıştır. Bu yeni fuar alanı İnegöl´e bir şekilde kazandırılacaktır. Proje işlemleri artık tamamlandı. Yerin devrini bekliyoruz. Belediyemiz de hızlı şekilde çalışıyor. Devri sağladıktan sonra durmayacağız. Maddi kaynağın sağlanması için her türlü adımı atacağız, bir şekilde sağlayıp İnegöl´e bu fuar alanını yapacağız. Biz sefere çıktık, zafer Allah´tan. Bu yola kör bir şekilde çıkmadık. Son fuardan sonra gün yüzüne çıkmıştır ki İnegöl´ün acilen daha modern, yeni bir fuar alanına ihtiyacı vardır. Biz zaten bunu devamlı söylüyorduk. Artık bu inanç tüm İnegöl´de oluştu. Bu inancı maddi kaynak sağlayacak mevki ve makamlara aktarmak istiyoruz. İnşallah bu noktada ivedi şekilde çalışacağız.”

Uğurdağ ayrıca, fuar ziyaretçilerinin fuarın yeni dekorasyonundan, stant dekorasyonlarından ve ürünlerden çok memnun kaldıklarını ve bu memnuniyetin önümüzdeki fuarlarda çok etkili bir yansıma yaşatacağını ifade etti.
Uğurdağ, 6 gün süren fuar boyunca katılımcı firmaların toplamda 100 milyon dolar civarında sipariş aldıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 16.11.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<