banner359

Motosiklet Denetimleri Başladı

.

25 Nisan 2015 Cumartesi 11:39 2015-04-25 11:41:58
Motosiklet Denetimleri Başladı
 İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte İnegöl’de yoğunlukla ulaşım aracı olarak kullanılan motosiklet ve bisiklet sürücülerine yönelik uygulamalarına ağırlık verdi.
Düz bir zemin olması nedeniyle ulaşım hayatının vazgeçilmez haline gelen, ancak bu dönemlerde ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan motosiklet ve bisikletlere yönelik uygulamalara hız veren İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, sürücüleri kurallara uymaları yönünde uyarıyor. Ekipler, İnegöl’de trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda ve caddelerde uygulamalarına başladılar. Ekipler tarafından, motosiklet sürücülerine kask kullanmaları yönünde uyarılarda bulunurken, trafik kurallarına uymayan sürücülere ise cezai işlem uygulanıyor. Uygulamalarda ehliyetsiz sürücülere bin 400, kasksız sürücülere 88 lira idari para cezası uygulanıyor.

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK

Uygulamalar hakkında bilgi veren İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, yaz ayında artan trafik kazalarını önlemek amacıyla motosiklet ve bisiklet sürücülerini uyardı. Müdür Şükrü Kaplan, “Havaların ısınması nedeniyle bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosiklet kullanımı arttı ve bu araçların karışmış olduğu ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana gelmeye başladı. Bu kazaların en aza indirilmesi için tüm motorlu ve motorsuz araç sürücülerinin trafik kurallarına uyması gerekir. Hiçbir kural ihlali insan hayatından önemli değildir. Bu araçların karıştığı olası kazaların önlenmesi, sürücülerin can ve mal kaybının önüne geçilmesi, bunun yanında, vatandaşların motosiklet kullanımından doğan aşırı gürültü ve yaptıkları süratten kaynaklanan rahatsızlığın önlenmesi amacıyla trafik denetimlerinin aralıksız sürdürüleceğini belirtmek isterim” dedi.

HER TRAFİK KURALI, EN AZ BİR HAYAT KADAR DEĞERLİDİR

İnsanların trafik güvenliğini sağlamak, can ve mal emniyetini korumak, ayrıca kendilerini güvende hissetmelerinin temini amacıyla, 7 gün 24 saat tüm trafik, resmi, sivil ve yaya ekiplerin aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen Kaplan, “Gerek gezi ve eğlence amaçlı, gerekse ev ve işyerlerine yapılan çeşitli servis hizmetlerinde kullanılan bu tür araçları kullanan sürücülerin, kask ve koruma gözlüğü takarak araçlarını kullanmaları, gürültü çıkaran ve egzozu arızalı araçları ile çevreyi rahatsız etmemeleri, ayrıca civarda istirahat eden, hasta, yaşlı ve uyuyan çocukların olduğu da asla unutulmamalıdır. Bunun yanında diğer önemli bir konuda, yaz mevsimi nedeniyle tüm okulların tatil olacağı, velilerin çocuklarına ve sürücü belgesi olmayan hiçbir sürücüye araçlarını vermemeleri, verdikleri takdirde sürücü belgesiz araç kullanmanın idari yaptırımı bin 462 lira ve ayrıca aracı kullanan araç sahibi değilse, araç sahibine de bin 462 lira idari yaptırım uygulanacağı unutulmamalıdır. Sürücü belgesi olmayan vatandaşlarımızın kesinlikle motorlu bir araç kullanmamaları, gerekli belge ve diğer donanımları bulunan sürücülerin de trafik kurallarına harfiyen riayet etmeleri, aksi takdirde vatandaşımızın can ve mal emniyeti açısından kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı, tüm araç sürücüleri ve vatandaşlarımıza önemle duyurulur. Unutulmasın ki, insanın en değerli varlığı hayatıdır. Trafik; sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir. Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.04.2015 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İnegölden bir vatandaş... 2015-04-26 18:38:04

sayın emniyet müdürümüz hiç gece 3-4 gibi dışarıya çıkıp gezmiş mi emniyet çalışanları gerçekten çalışıyor mu diye acaba ? sedef pastanesinin oraya gittiğinizde dediğim saatlerde göreceksiniz. polislerimizin yattığını mı yoksa çalıştığını mı ?

<