banner359

Mozaik Temel Lisesi Eğitime Başladı

.

16 Eylül 2014 Salı 10:50 2014-09-16 10:54:25
Mozaik Temel Lisesi Eğitime Başladı
 Dershanelerin dönüşüm programı çerçevesince Türkiye’nin ilk, İnegöl’ün dönüşen tek dershanesi İnegöl Uğur Dershanesi, ‘Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi’ olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılına dün başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de başlayan 2014-2015 eğitim öğretim yılına ayrı bir heyecanla giren Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi, öğrencileriyle buluştu. Dün okulun kütüphanesinde öğrencileriyle bir araya gelen Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi idarecileri ve öğretmenleri, yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi.

150 ÖĞRENCİYLE EĞİTİME BAŞLADIK

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi Müdürü Bilal Güler, “2014-2015 eğitim öğretim yılına bugün itibariyle Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi olarak başladık. Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesine ilk aşamada devlet desteğiyle teşvik alan 113 öğrenci yerleşti. Bunun dışında teşvikten yararlanmadan da kayıt yaptıran yaklaşık 30 öğrencimiz var. Bugün itibariyle yaklaşık 150 öğrenciyle eğitime başlıyoruz. Önümüzdeki Cuma gününe kadar ek teşvikler devam etmektedir. Bu konuyla ilgili zaten halkımıza gerekli bilgilendirmelerimizi yapıyoruz. İkinci yerleştirmeler ayın 25’inde olacak. Biz bugün dershaneden dönüşen ilk Temel Lise olarak, bilinçli bir şekilde görevimize başladık. Eğitim öğretim yılı boyunca çocuklara hem dershane hem okul başlığıyla, müfredatlarının takibini sağlayacağız hem de altyapıda sağlam bir temel oluşturarak eğitim öğretime devam edeceğiz. Okulumuz da, devlet okullarında olduğu gibi gereken disipline sahip. Yazılısıyla, devamsızlığıyla her türlü altyapısıyla hazır. Gerek kurucularımız olsun gerek öğretmen kadromuz olsun, gerek idareciler olarak bizler, eğitim öğretimin içinden gelen insanlarız. Bu tecrübemizle beraber okullumuzu en iyi noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN TAMAMI TECRÜBELİ

Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi olarak tecrübeli eğitim kadrosuna sahip olduklarını ifade eden Müdür Güler, “Daha önce dershaneden geldiğimiz için, öğretmen konusunda çekirdek kadromuz var. Zaten tecrübeli öğretmenlerle çalışıyorduk. Biz bu kadroyu koruyarak, gerekli takviyeler de yaptık. Çalışan öğretmenlerimizin tamamı tecrübeli öğretmenler. Daha önce okullarda çalışmış arkadaşlar. Belli bir oranda dershanecilikle geldikleri için çocuklara direkt olarak nokta atışı yapabilecek kapasitede bir kadro yapımız var. 4 tane profesyonel rehber öğretmenimiz olacak. Tüm öğrencilerimizin bireysel ve eğitsel olarak rehberlik çalışmalarını yaparak, bir sonraki aşamada başarılı olmaları için çalışacağız” diye konuştu.

İLGİ OLDUKÇA YÜKSEK

İnegöl halkına, gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Bilal Güler, “Teşviklerden dolayı insanların birçoğu bekliyor. Ama teşvik çıksın, çıkmasın okul kontenjanımız sınırlı olduğu için 9. ve 12. sınıflarda yer kalmayacağını düşünüyoruz. Ay sonu itibariyle nakiller bitecek. Bunu düşünen velilerimiz varsa, bu konuda biran önce teşvike başvurmalarını, nakil işlemleri konusunda ve okulla ilgili görüşmeye bekliyoruz. 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflara öğrenci alabiliyoruz” dedi.

İNEGÖL’DE İLK VE TEK

İnegöl’de ilk ve tek olarak dershaneden okula dönüşen kurum olduklarını ifade eden Güler, “Bursa’da 4, Türkiye genelinde ise 37 kurum dönüşmüş durumda. 555 kurum müracaat etmiş ve onaylanmış ama dönüşümünü sağlayan 37 kurum var. İnegöl’de de dönüşen tek kurumuz. 5 yıl boyunca İnegöl AVM içerisinde hizmet vereceğiz. Önümüzdeki yıl itibariyle İlkokul ve Ortaokullarla ilgili de çalışmamız sürecek. Ayrıca 5 yıl içerisinde okul binamızı yapıp, Anadolu Lisesi olarak okulumuza geçeceğiz. Devletin vereceği teşvikleri bekliyoruz. Teşvikler beklediğimiz ölçüde gelirse, önümüzdeki yıl Abel Eğitim Kurumları olarak ilkokul ve ortaokulunu hizmete açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yeni ve farklı, Türkiye’de bir ilk olan bir Temel Lisenin kurucuları olarak heyecanlı olduklarını belirten Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi Kurucu Temsilcisi Özgen Yıldız ise, “Doğru biz zamanda, doğru bir yerde ve doğru kişilerle birliktesiniz. Biz şunun bilincindeyiz; Siz bizim ve ülkemizin geleceğinin teminatısınız. Öğrencilerimiz artık endişe duymasın, kaliteli eğitimi ilke edinen İnegöl Mozaik Temel Lisesi, öğrencilerimizin gerek okul, gerekse sosyal hayatlarını en mükemmel şekilde düzenlemelerini sağlayarak, mutlu ve güvenli bir geleceğin anahtarını sunacak” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 16.09.2014 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<