banner359

Mozaik Temel Lisesi Fen Liseleriyle Yarışmaya Hazır!

.

30 Mart 2015 Pazartesi 09:08 2015-03-30 15:03:53
Mozaik Temel Lisesi Fen Liseleriyle Yarışmaya Hazır!
 Mozaik Temel Lisesi Kurucu Temsilcisi Özgen Yıldız, kamuoyunun gündemini işgal eden önemli konulardan;Dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüşümü, Temel Lise’nin işlevi ve dershanelerin kapanmasıyla birlikte öğrencilerin üniversiteye hazırlanma kaygılarını güvene dönüştürecek önemli açıklamalarda bulundu.

Dershanelerin okula dönüşümü, kanunla düzenlenmiş bir uygulamadır. Anadolu ve Fen Liselerinden mezun olanlar hangi haklardan yararlanıyorsa, Temel Liselerden mezun olanlar da hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan aynı haklara sahiptirler.“Mozaik Temel Lisesi” adı altında Eğitim-Öğretim faaliyetlerimize 1 Eylül 2015 tarihinde başladık.Mozaik Temel Lisesi;  Türkiye’de Özel Okul" a dönüşmenin öncülüğünü yapan, dönüşüm programı içerisinde ilk yer alanve İnegöl’ümüzde de ilk dönüşen ruhsatlı tek Temel Lisedir. 


Dershaneler kapanınca çocuğunu üniversiteye nasıl hazırlayacağını düşünerek şimdiden tedbir almaya çalışan velileri, dikkatli olmaları için uyarıyoruz. Çünkü şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temel lise adıyla önümüzdeki yıl eğitime başlama izni alan sadece 53 kurum var. Bu durumda velilerin temel liselere ön kayıt yaptırırken maddi zarara uğramamak için, önce Bakanlık’tan gerekli izni almış olan okulların listesini kontrol etmeleri gerekiyor. Temel lise olma onayı alan kurumların listesi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanıyor.

TEMEL LİSE, FEN LİSELERİ İLE YARIŞACAK
1 Eylül 2015’ten itibaren dershanelerin kapanacak ya da özel okula dönüşecek olması, liselerin 11’inci sınıflarını hareketlendirdi. İnegöl ve çevre bölgelerde eğitim veren köklü devlet liselerinden dereceyle giren öğrencilerin büyük kısmının ön kayıt talebini aldık. Öğrencilerini doğrudan üniversiteye hazırlayan, okul müfredatıyla dershane programını tek çatı altında birleştiren ve dershane eksikliğini hissettirmeyen Mozaik Temel Lisemiz yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Okulumuzun birikim ve tecrübesine güvenen öğrencilerimiz, dershanelerin kapanması sonucunda üniversiteye nasıl hazırlanacağım kaygısı yaşamamaktadırlar.
Geçmişte Anadolu ve Fen Liseleri’nden mezun olanlara üniversite sınavlarında Orta Öğretim Başarı Puanı adı altında bir avantaj tanınıyordu. Bu uygulama tamamen kaldırıldı. Ayrıca tüm liselerin adı Anadolu Lisesi olarak değiştirildiği için lise mezunlarının tamamı artık üniversiteye girişte eşit olarak değerlendirilmektedir. Temel Liseler de Anadolu Liseleri statüsündedirler. Devlet ve özel okullardaki yarış beraberinde kaliteyi arttıracaktır.


Ayrıca temel lisenin çok önemli bir faydası olacak. Devlet liselerinde sınıf mevcutları fazlaydı.Bu öğrencilerin bir bölümü temel liselere geçince bu okullarda bir rahatlama meydana gelecektir. Buda Milli Eğitim de kaliteyi arttıracaktır.MozaikTemelLisesi, özgün eğitim modeliyle üniversiteye hazırlıkta tecrübeli ve uzmanlaşmış kadroya sahip özel bir eğitim kurumudur. Mozaik Temel Lisesi’nin amacı; Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin hedeflerine en verimli, en ekonomik ve en güvenli şekilde ulaşmalarını sağlamaktır. Mozaik Temel Lisesi’nde öğrencilerin ek olarak hiçbir eğitim kurumundan destek alma ihtiyacı hissetmeden, hedeflerine ulaşmaları amaçlanmaktadır. O nedenle temel lisenin fen lisesi ile yarışacağını ve eğitim kalitesinin yükselmesine ciddi katkıda bulunacağını düşünüyorum.


ÜCRET POLİTİKAMIZLA VELİLERİMİZİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ
Ülkemizde özel okullaşma oranının %4’lerde kalmasının en önemli sebeplerinden biri, eğitimin nispeten pahalı bir hizmet oluşu ve bunu karşılayabilecek üst gelir grubuna sahip aile sayısının azlığıdır. Mozaik Temel Lisesi ise ekonomik ücret politikasıyla velilerin bu sorunu yaşamayacakları bir sistem sunmaktadır. Bunu yaparken de asla kaliteden taviz vermeyerek; nitelikli, bilimsel ve bireysel farklılıklara dayalı eğitim anlayışımızla tüm öğrencilerimize kaliteli eğitim hizmeti sunmaktayız.2014-2015 Eğitim Öğretim yılında devlet tarafından verilen Eğitim-Öğretim desteğinden (3.000 TL)  145 öğrencimiz yararlanarak okulumuza kayıt yaptırdı. Teşvikten yararlanan öğrencilerimiz toplam yıllık okul ücretimiz olan 5.000 TL’nin sadece 2.000 TL’sini kendileri ödeyerek, çok ekonomik şartlarda sunulan kaliteli özel okul hizmetimizden yararlandılar. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı ücretlerimiz ise tefe-tüfe artış oranları dikkate alınarak iç öğrenci kayıtlarımızı velinin ekonomik dengesini sarsmadan yenilenmiştir.


%30 İLE SINIRLI KONTENJAN
Mozaik Temel Lisesi’ne gözde Anadolu ve Fen Liselerinin öğrencileri başta olmak üzere yoğun bir talep olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı devlet okullarından geçişi kısıtlamak için Temel Liselerin sınıf düzeyinde kontenjanını %30 ile sınırlamıştır. Bu nedenle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Mozaik Temel Lisesi’ni tercih eden yaklaşık 100 öğrenci kontenjan sınırlaması nedeniyle okulumuza kayıt olamamışlardır. Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği kontenjan sınırlılığı nedeniyle velilerimizin kayıt için erken davranmalarını öneririz.




Son Güncelleme: 30.03.2015 15:03
Anahtar Kelimeler:
InegölLiseMozaikTemel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mücahid eğitimci 2015-03-30 22:03:30

12.sınıf öğrencileri 10.sınıfta hiç görmedikleri derslerden ortalama yükseltme sınavına sokan bir kurum elbette başarıdır.

<