banner359

Müezzini Kandırıp Cemaatten Para Topladı

27 Aralık 2015 Pazar 13:48 2015-12-27 13:57:04
Müezzini Kandırıp Cemaatten Para Topladı
Engelli çocuklarının masraflarını kalem satarak sattığı iddia edilen adamın yalanı ortaya çıktı. Müezzinin kandıran şahıs, cami de yapılan duyuru sonucunda cemaate değerinden fazlasına kalem satıp büyük vurgun yaptı.

Edinilen bilgilere göre İnegöl´de Cuma namazı sonrası ilginç bir olay yaşandı. Boşnak camine gelen 48 yaşındaki Erol K. isimli vatandaş engelli olan 2 çocuğu için caminin müezzinine kaymakamlık ve müftülükten onay olarak namaz sonrası kalem satacağını söyleyerek iddiaya göre resmi evrakları gösterdi. Evrakları gören müezzin bir not yazarak caminin imamına vererek duyurusunu yapmasını sağladı. Gelen notu gören imam hutbenin sonunda konuyu cami cemaatine duyurdu. Namaz sonrası cami önünde kalemleri dizen Erol K´ya vatandaşlar büyük destekte bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Erol K., Bursa´dan geldiğini ve 26 yaşında Tayfun K. ile 22 Yaşında Dursun K. isminde 2 görme engelli çocuğunun olduğunu belirterek “Onların tedavisi için devlet gereken desteği veriyor bende dilenmeden onların ihtiyaçlarını ve devlet tarafından karşılanmayan ilaçlarını almak için yetkililerden izin alarak 1 TL´ye kalem satıp aileme yardımcı olmaya çalışıyorum yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun” dedi. 

ORTADAN KAYBOLDU
1-2 liralık kalemlerin her birini ortalama 10 liraya satışa sunan Erol K. Kalemler tükenmeden cami önünden hızla uzaklaştı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Yaptığımız araştırmalar neticesinde İnegöl Kaymakamlığı ve İlçe müftülüğü tarafından böyle bir onayın olmadığı ortaya çıktı. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde kendilerine böyle bir yazının gelmediğini ve onay yapılmadığı bildirildi. 

Son Güncelleme: 27.12.2015 13:57
Anahtar Kelimeler:
InegölHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müezzin 2015-12-27 15:56:55

o müezzin beyde kalem almış mı?

<