banner359

Muhtarlar Günü Kutlandı

20 Ekim 2017 Cuma 09:22
Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de kutlandı. Kutlamalar kapsamında, İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği yönetimi tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Anıt önünde düzenlenen sade tören, Sedir Kafe Aile Çay Bahçesinde düzenlenen ikram ile son buldu.

Anıt önünde düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Karaali, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, bazı oda ve dernek başkanları ile muhtarlar katıldı.

ÖNEMLİ BİR MAKAMI TEMSİL EDİYOR

Anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, “Bu yıl Muhtarlar Gününü ikinci kez kutlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Günümüzde muhtar nasıl olunur? Muhtar siyasetten uzak, tarafsız toplumda kabul görmüştendi hür iradesi ile hiçbir siyasi gücü arkasına almadan, aday olup seçime giren, demokrasinin temel taşlarındandır. Gece ve gündüz devletinin ve vatandaşının işlerini kolaylaştırmak için çalışır. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden Muhtarlık müessesesi, 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan Muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak, her yıl 19 Ekim gününü Muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bizlere bugünü 2016 yılında ilan eden, başta sayın Cumhurbaşkanımıza ve tüm hükümet üyelerine şükranlarımızı sunarız. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtar devletin, mühür ve beratını taşıyan tek seçilmiş kişidir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, güvenine layık olmak, gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısı ile halkımızın tercihi ve seçimi ile iş başına gelmiş muhtarlar olarak son derece önemli bir makamı temsil etmekteyiz. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyacı olduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlar olmaktadır. Muhtarlarımızın hemen hemen dertlerinin hepsi aynı, ancak şunu söylemeliyim ki, muhtarlar bileğinin hakkı ile geliyor. Bizler İnegöl Muhtarları olarak, her daim milletimizin, vatandaşımızın yanında yer almaktayız. İnegöl´de, Bursa´da ve hatta tüm Türkiye için bize düşen her görevi yapmaya, devletimizin yanında olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız olduğu bu zamanda bütün muhtar arkadaşlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor, katılan, katılamayan tüm devlet erkanına, sivil toplum örgütlerine ve katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN EN SICAK ELİ

Muhtarlık müessesesinin gerçekten vatandaşın en sıcak ve samimi gördüğü müesseselerden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Milli iradenin en güzide temsilcileri, devletin vatandaşa uzanan en sıcak eli, ülkemize, bayrağımıza, sadakatin yılmaz bekçilerin olan muhtarlarımızın bu anlamlı ve özel gününü kutluyorum. Muhtarlık müessesesi gerçekten vatandaşın en sıcak ve samimi gördüğü müesseselerden biridir. Muhtarlık müessesesi 1829´dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Tabi ki muhtarlarımız bu faaliyetlerini sürdürürken kısıtlı imkanlarla, bazen bir yeri ve bilgisayarı dahi olmadan ve açıkçası hiçbir kaynağı olmadan bu işleri sevk ve idare etmekte ama hamdolsun bugün bu işlere kulak veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onun muhtarlara verdiği önem ortada” dedi.

Başkan Aktaş, “Yine aynı şekilde belediye yasasında yapılan düzenleme ile gerek sizlere yer temini, gerek bilgisayar temini, gerekse farklı gezi ve incelemelerin yapılabilmesi, özellikle kırsalda yatırımlar yapılabilmesi için belediyelerimize yetki verilmiş durumda. İnegöl´de de Cumhurbaşkanımızın verdiği bu güçle bizlerde hem Kaymakamlığımız hem Belediyemiz, muhtarlarımızın ve mahallelerimizin sorun ve eksiklerinin giderilmesi adına önemli katkı ve destekleri vermeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce böyle bir gün yoktu. 1829´dan beri muhtarlık müessesesi var ama hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 19 Ekim muhtarlar günü ilan edildi. Geçen yıl ilki kutlandı ve bu yıl da 2´ncisini kutluyoruz. Amaç farkındalık oluşturmak, amaç 51 bin muhtarın yaptığı bu kutsal ve anlamlı görevi daha fazla ifade edebilmek. Dolayısıyla muhtarlarımızda da o öz güveni oluşturabilmek. Ben bu vesileyle ilçemizde, ülkemizde muhtarlık vazifesi yapmış ama hakkın rahmetine kavuşmuş tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle, saygıyla anıyorum. Görevine devam eden muhtarlarımıza da başarılar ve uzun ömürler temenni ediyorum. İnegöl´de bu konuda bir birlik ve beraberlik var. Çok faal bir derneğimiz var. Ben iyi ki varsınız diyorum. Gösterdiğiniz gayretten dolayı sizleri yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<