banner359

Muhtarlar Tek Çatı Altında Toplandı

.

21 Mayıs 2015 Perşembe 19:48 2015-05-21 19:51:28
Muhtarlar Tek Çatı Altında Toplandı

İnegöl Muhtarlar Derneği ile İnegöl Muhtarlar Birliği Derneğinin feshedilmesinin ardından İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği altında toplanan İnegöl’ün 116 mahalle muhtarı  Başkanlarını seçti. İki listenin yarıştığı kongre de İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanlığına Edebey Mahallesi Muhtarı Resul Kayman seçildi.

Saat 12.00’de Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ve muhtarların katıldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan heyetinin oluşturulmasını ardından seçime geçildi. Divan heyetin İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanlığına aday olan Edebey Mahallesi Muhtarı Resul Kayman ve Çitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz’a söz verdi.

ÖNCELİĞİMİZ ARKADAŞLIĞI VE KARDEŞLİĞİ TESİSİ ETMEK

İlk olarak kürsüye gelen Edebey Mahallesi Muhtarı Resul Kayman, “Hepimizin malumu Oylat toplantısında bizler fahri komisyon üyesi olduk. Her iki dernek başkanı da çok anlayışla karşılayarak derneklerini feshettiler. Acizane olarak bizlere görev devrettiler. Bu konu sadece bizim emeğimizle olmadı. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Başkan yardımcımız çok efor sarf ettiler. Son noktada demokrasi konuştu ve ‘Biz bu saatten sonra yokuz. Siz muhtarlar kendi göbeğinizi kendiniz kesin. Bizi de davet etmeyin’ dediler. Bizde bu doğrultuda kongreye hiçbir idare amirini davet etmedik. Kongre de tek listeyle gidelim, bu süreçte en azından bu şekilde yürüyelim istedik ama bu noktayı başaramadık. Onun için üzgünüm. Birinci önceliğimiz demokrasinin bize vermiş olduğu güç ve söylemle göreve gelirsek önceliğimiz bu arkadaşlığı ve kardeşliği tesisi etmek olacak. Sonrasında birçok yeni arkadaşımız var. Onların sosyal güvencesi yok. Ben emekliyim, benim için sıkıntı yok ama sosyal güvenceleri nasıl karşılanabileceğinin takipçisi olacağız. İdare amirleriyle var olan ilişkileri daha da güçlendirerek yakın temas halinde olacağız. Derneklerin kuruluş amacı yardımlaşmadır. Biz burada 116 tane muhtar olarak birbirimize güç ve destek veremezsek, bunun hiçbir anlamı kalmıyor. Çünkü hepimiz ufak veya büyük mahallelerde seçilmiş ve mahallemizin temsili noktasında en üst noktadayız. Hepimizin bu muhtarlık görevini çok iyi anlaması lazım. Bizler muhtarlarımızı müspet veya menfi taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız. 116 mahalle muhtarımızla en az ayda bir kez bu şekilde toplanmak istiyoruz. Bu konuda bizlere vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür ederim. Yapılacak kongrenin İnegöl’e ve muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz ise, “Özlemini duyduğumuz güne ulaştık. Tek dernek, tek başkan, tek yönetim. Bugüne gelmemizde emeği geçen Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca genel kurulumuzun hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan böyle İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneğinde istikrarın, huzurun ve başarının tesisi konusunda her üyenin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir. Ayrıca şahsım bu birliğin başkanlığına talip olduğumu ve yönetim kurulu arkadaşlarımla sizlere hizmette bulunmak konusunda hem fikir olduğumuzu sizlere ifade etmek istiyorum. Hepimizin aşamadığımız sorunların olduğunu biliyoruz. Özellikle bu sorunlar köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde daha da ağırlıklı olarak göze çarpmaktadır. Örneğin çöp toplanıyor, çöpçü yok. Bunun acilen giderilmesi gerekiyor. Aynı yerleşim yerlerinde yol durumu, içme suyu, kanalizasyon gibi noksanlar vardır. Bu sorunlarımızın çözümünü muhtarlar birliğinin sahip çıkması ilgili belediye ve gerekli mercilere taşımasında muhtarlarımıza yardımcı olması, ayrıca sorunun çözümünü takip etmesi gerekmektedir. Bizler birliğimize sahip çıkarsak sorunlarımızı daha süratli bir şekilde gidereceğimize inanıyorum. Çünkü bizlere her zaman yanınızdayım diyen Belediye Başkanımız ve ekibi vardır. Yeter ki bizler bu fırsatı değerlendirmesini bilelim. Sizler seçilmiş önemli insanlarsınız. Sizlere başkan olmak benim için bir onurdur. Şayet seçilemezsem kararınız başımızın tacıdır. Saygıyla karşılarım ve saygıyla uyarım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 116 mahalle muhtarından 108’inin oy kullandığı seçim sonucunda Çitli Mahallesi Muhtarı 48 oy alırken 60 oy alan Edebey Mahallesi Muhtarı Resul Kayman İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanlığına seçildi.

Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Turgutalp Mahallesi Muhtarı Ali Zengin, Saadet Mahallesi Muhtarı Zeki Ekren, Hayriye Mahallesi Muhtarı Basri Yıldırım, Sulhiye Mahallesi Muhtarı Celalettin Cengiz, Şipali Mahallesi Muhtarı Murat Özer, Lütfiye Mahallesi Muhtarı Ahmet Ayaz, İskaniye Mahallesi Muhtarı M.Emin Korkmaz, Tokuş Mahallesi Muhtarı Şemsettin Eren, Dipsizgöl Mahallesi Muhtarı Selami Şen, Akhisar Mahallesi Muhtarı Metin Kelebek, Fatih Mahallesi Muhtarı Selami Kavuk, Denetleme Asil Üyeliklerine ise Yeniceköy Mahallesi Muhtarı Şükrü Kutluca, Kara Hasanlar Mahallesi Muhtarı İbrahim Kurt ve Huzur Mahallesi Muhtarı Salih Doyan seçildi.

Son Güncelleme: 21.05.2015 19:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<