banner359

Mustafa Pehlivanoğlu'nun 37. Ölüm Yıl Dönümü

07 Ekim 2017 Cumartesi 12:46
Mustafa Pehlivanoğlu'nun 37. Ölüm Yıl Dönümü

12 Eylül 1980 Darbesi'nin hemen ardından, cunta yönetimi tarafından idam edilen, Mustafa Pehlivanoğlu'nun şahadetinin 37. yılında İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim açıklamalarda bulundu. Erim yaptığı açıklamada, " Aradan 37 yıl geçmesine rağmen, haksız bir şekilde cunta tarafından idam edilen ağabeyimizi ve diğer tüm şehitlerimizi asla unutmuyoruz. Onların sözleri bizlere hep yol haritası olmuştur, yolumuzu,izimizi bilerek hareket ediyor ve Türk Milleti'nin geleceği adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. " dedi.

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, " Ülkü devi, cesaret timsali,yiğit dava adamı, rahmetli ağabeyimiz Mustafa Pehlivanoğlu'u şahadetinin 37. yılında rahmetle anıyorum. Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu ağabeyimiz 12 Eylül Askeri Darbesi'nin hemen ardından idama mahkum edilen ilk ülkücü şehittir. Türk Milleti'nin geleceği üzerinde kötü emeller kuran, emperyalizmin hizmetkarları tarafından bir tehlike olarak görülüp idam edilen ve idama giderken bile Mustafa'lar ölür Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Başımı verdiğim davanın zaferi yakındır. Zafer Cenab-ı Allah'a inananlarındır' sözcüklerini kullanan hareketimizin ülkü devi,ilk şehidi ve dava adamıdır Mustafa Pehlivanoğlu" dedi. 

ÜLKÜ OCAKLARI BİZLERİN ŞEREFİDİR
"Aradan 37 yıl geçmesine rağmen, haksız bir şekilde cunta tarafından idam edilen ağabeyimizi ve diğer tüm şehitlerimizi asla unutmuyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Erim,  "Onların sözleri bizlere hep yol haritası olmuştur, yolumuzu,izimizi bilerek hareket ediyor ve Türk Milleti'nin geleceği adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Çünkü biliyoruz ki Ülkü Ocakları, rahmet Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve aziz şehitlerimizden bizlere bırakılan en nadide mirastır. Ülkü Ocakları şehitlerimizin bir emanetidir.  Ülkü Ocakları bizlerin şerefi,namusu ve yuvasıdır.  Bizlere emanet bırakılan Ülkü Ocakları'nda, vatanımıza,milletimize,devletimize, Alem-i İslam'a layık olarak yaşamaya ve çalışmaya gayret ederek, aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacağız" şeklinde konuştu. 

ÜLKÜ OCAKLARI  DEVLETİN VE MİLLETİN YANINDADIR
"Dün 12 Eylül öncesi devleti işgal etmek isteyen bir guruba karşı mücadelemizi sürdürmüş ve o mücadele kapsamında binlerce şehit vermiş ama devletimizi ve vatanımızı yinede savunmuştuk" ifadelerini kullanan Erim, "12 Eylül cunta yönetimine karşı duruşumuzu net bir şekilde belli etmiş, işkenceler ve zulümlere maruz kalsak bile yolumuzdan asla dönmemiş, hedefimize emin ve sancılı adımlarla yürümüştük. Bugün'de gerek 15 Temmuz Darbe girişiminde,gerek herhangi bir olayda duruşumuz nettir.  Ülkü Ocakları  devletin ve milletin yanında, canı pahasına olsa bile duracak mücadelesini o yönde sürdürecektir" dedi. 

MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUNLAR
Erim sözlerini şöyle sürdürdü, "Sadece Anadolu topraklarında değil, Dünya'nın herhangi bir coğrafyasında zulme maruz kalan, işkenceler ile yaşamaya çalışan dindaşlarımıza, ırkdaşlarımıza yardımımız her daim devam etmektedir. Bugün Kerkük'te kurulması hayal edilen bir devlet kurulmayacaktır, bunun teminatı Milliyetçi-Ülkücü Hareketin asil evlatlarıdır,milletimiz müsterih olsunlar. Dün rüzgar birliği nasıl kurulduysa bugünde aynı ruh ve heyecanla kurulması mümkündür. Bu vesile ile şahadetinin 37.yılında rahmetli ağabeyimiz, yiğit dava adamı Mustafa Pehlivanoğlu'nu rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad,mekanı cennet olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<