Odalardan Son Çağrı

15 Ekim 2016 Cumartesi 10:38 2016-10-15 10:42:54
Odalardan Son Çağrı

 Esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarını yeniden yapılandıran kanundan yaralanmak isteyen esnaflar için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016. Ortak bir basın açıklaması yapan Esnaf Odalarının Genel Sekreterleri, esnafları bu kanundan yararlanmaya davet ettiler.

banner380
Berberler ve Kuaförler Odasında ortak bir basın açıklaması yapan Esnaf Odalarının Genel Sekreterleri, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun´un 19 Ağustos 2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirterek, odalara aidat borcu olan üyeler için yapılandırmadan yararlanmalarının kendileri için bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

SON BAŞVURU 31 EKİM

İnegöl´de faaliyette bulunan 11 esnaf odasının kayıtlı 5 bin 60 üyesi bulunuyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun yoğun ve ısrarlı talepleri sonucunda esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarını yeniden yapılandıran 6736 sayılı Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Esnaf Odaları Genel Sekreterleri, “İlgili Kanunun 11.maddesi (8)paragrafında belirtildiği üzere; 30/6/2016 tarihi (bu tarih dâhil) itibarıyla, ödenmesi gerektiği hâlde bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar ödenmemiş olan; 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu hükümlerine göre esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçları ile odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna olan katılma payı borç asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksiti bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi hâlinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer´i alacakların tahsilinden vazgeçilir” dediler.

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Başvuruların Ekim ayı sonu itibariyle son bulacağını belirten Genel Sekreterler, “Bu fıkra hükmünden yararlanılabilmesi için bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar alacaklı birime başvurulması şarttır. Fıkra kapsamında ödenmesi gereken tutarların fıkrada öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi hâlinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer´i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilir. Bu fıkra hükmünden yararlanmak isteyen borçluların fıkrada belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şarttır. Bu kapsamda tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekâlet ücretleri karşılıklı olarak talep edilmez. Bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla üyelerin odalara, odaların birlik ve federasyonlara, birlik ve federasyonların da Konfederasyona kısmen veya tamamen ödemiş olduğu aidat ve katılma payı asıllarına isabet eden ve ödenmemiş olan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer´i alacakların tahsilinden vazgeçilir. Odalara kayıtlı olup geçmiş yıllardan aidat borcu olan esnaflarımızın en kısa sürede odalara başvurmalarını ve yapılandırma işlemini tamamlayıp borçlarını ödemelerini önemle hatırlatırız” şeklinde konuştular. 

Son Güncelleme: 15.10.2016 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<