banner359

Öğrenciler Çevre İçin Yürüdü

26 Mayıs 2017 Cuma 18:40 2017-05-26 18:43:40
Öğrenciler Çevre İçin Yürüdü

 İnegöl Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Çevre Günü Çocuk Şenliği ve Kortej Yürüyüşü’ bugün 1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre kirliliği ve doğanın korunmasına ilişkin farklı etkinlikler düzenleyen İnegöl Belediyesi, geçmiş yıllarda düzenlenen ‘Çevre Günü Çocuk Şenliği ve Kortej Yürüyüşü’nü bugün 1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdi. Bu yıl 5 Haziran’ın ramazan ayına gelmesi nedeniyle 26 Mayıs’a alınan etkinlik, 14.00’da İnegöl Belediyesi önünde başladı.

ÖĞRENCİLER AKTAŞ İLE BİRLİKTE YÜRÜDÜ
İnegöl’deki tüm okullardan öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte, 1500 öğrenci Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile birlikte Kültürparka kadar yürüdü. Ellerinde çevre konulu dövizler ile Atatürk Bulvarı’ndan Kültürparka kadar yürüyen öğrenciler, Belediye Spor Salonunda çevre günü şenliğini gerçekleştirdi.

İNEGÖL’DE 1500 ÖĞRENCİYLE ÇIKARTMA YAPIYORUZ
Etkinliğin startının verildiği İnegöl Belediyesi önünde Çevre Günü Çocuk Şenliği ve Kortej Yürüyüşü hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “5 Haziran Dünya Çevre Günü ramazana gelmesi münasebetiyle hem çocuklarımızı oruçlu olarak üzmeyelim hem de ramazan öncesi etkinliğimizi gerçekleştirelim diye bugün Dünya Çevre Günüyle ilgili bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Her okuldan 30 öğrencimiz ve 2 öğretmenimiz olmak üzere toplamda 1500 öğrenciyle bugün adeta İnegöl’de bir çıkartma yapıyoruz. Bu çıkarmanın sonunda da Kültürpark içerisindeki Belediye Spor Salonumuzda bir eğlencemiz olacak” dedi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE HER BİREYİN SORUMLULUĞU VAR
İnegöl’de öğrencilerin de katkı gösterdiği projelerle geri dönüşüm konusunda elde edilen ilerlemeye dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Aktaş, “İnegöl olarak bugün 35-40 ton geri dönüşüm topluyorsak bunda çocuklarımızın büyük etkisi var. Nihayetinde bu hamleye 12 yıl önce ilk onlarla başlamıştık. İnegöl hepimizin. 256 bin insan olarak hep beraber yaşıyoruz İnegöl’de. Ve İnegöl’ün tüm cadde ve sokaklarının temizliğiyle alakalı muhakkak belediye olarak bizim üzerimize düşen sorumluluklar var ama bunda yaşayan her bireyin sorumluluğu olduğunu ayrı ayrı hatırlatmak istiyorum. Ben bu vesileyle etkinliğimize destek veren öğrenci ve okullarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından çocuk şenliği hava Belediye Spor Salonunda gerçekleştirildi. Öğrencilere simit ve meyve suyunun ikram edildiği şenlikte öğrencilerin sunduğu çeşitli gösteriler ilgiyle izlendi. Hacivat ve Karagöz gösterileri ile yine öğrenciler arasında yapılan çeşitli yarışmalar şenliğe renk kattı. Öğrencilerin gönüllerince eğlendiği şenlikte yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere de hediyeler takdim edildi.

Son Güncelleme: 26.05.2017 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<