banner359

Öğrenciler Dışarıda Kaldı

.

24 Ekim 2014 Cuma 10:16 2014-10-24 10:19:06
Öğrenciler Dışarıda Kaldı
Kemalpaşa Mahallesi üzerinde ruhsatsız faaliyet gösteren bir pansiyon, Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 30 öğrenci ise eşyalarıyla birlikte sokakta kaldı.

Dün sabah saatlerinde Kemalpaşa Mahallesi üzerinde ruhsatız faaliyet gösterdiği iddia edilen pansiyona giden Zabıta ekipleri, pansiyon içinde bulunan öğrencileri eşyalarıyla birlikte dışarı çıkarttı. Daha sonra kapıları mühürledi. Eşyaları ile dışarıda kalan öğrenciler duruma tepki göstererek, pansiyon sahibi tarafından kandırıldıklarını iddia ettiler.

Gazetecilere açıklama yapan mağdur öğrencilerden Ferit Açıldı, “Her şey daha rahattı, fiyat da uygun gelmişti. Başlarda güzeldi, yavaş yavaş müdürler değişmeye başladı. Yemekler kötüleşmeye başladı. Pazartesi günü bizi bir toplantıya çağırdılar. Girdik ve bize yurdun kapanacağını söylediler. 1 ay daha kalabileceğimizi söylediler ve biz bunun üzerine rahatça kalacak bir ev veya yurt arayışına girdik. Sonra bir geldik kimseyi bulamadık. Bugün burası kapatılıyor. Eşyalarını alan arkadaşlarımız var alamayan arkadaşlarımız var. Buraya 2 bin TL para verip 1 ay kalarak geri kalan parasını alamayan arkadaşlarım var. Biz bu açıdan mağduruz. Pansiyon sahibi bize karşı çok katı. Kapanacağını öğrendiğimiz gün gelip bağırdı çağırdı ve gitti. Bir daha da kendisine ulaşamadık. Paralarımız kaldı. Hepimiz ev arıyoruz. Bu yurdun kızlar yurdu da var. Bundan 2-3 hafta önce kızlar yurdu kapandı. İlk onlar dışarı atıldı. Az kişilerdi. Biz çok kişi olduğumuz için sizde kapanma olmaz dediler ve biz bunun üzerine rahat davranmıştık. Bunu bize pansiyon sahibi söyledi” dedi.

 3 aylık kiraları peşin verdiklerini iddia eden Tarık Sağlık, ise “Geçtiğimiz gün topaltı yaptık. Geldi bizimle konuştu. Toplantıda buraya ruhsat verilmediğini ve kapanacağını fakat burayı daireye çevireceklerini söyledi. Anlaşalım, kiracı olarak kalın dedi. 5 oda bir daire olacak dedi. O şekilde kiralayacağını söyledi. Biz de tamam dedik. 15 gün önceden böyle bir kâğıt geldiği, yurdun kapanacağı söylenmedi. Hiçbir bilgi verilmedi. Başta verilen sözler tutulmadı. Yemek denildi yemek verilmedi. 2-3 ay peşin kira alındı, geri ödenmedi. Geldiğimiz toplantıda konuştuğumuz şeyler yapılmadı ve şuanda bizi kapı dışarı ettiler, durumlardan haberimiz yok. Şuanda en az 30 kişi burada mağdur oldu. Paramızla rezil olduk.”ifadelerini kullandı.
 Yurt sahiplerine ulaşamadıklarını belirten Şenol Akşit, “Yurdun kapanacağını söylediklerinde senetlerimizi ne zaman alacağımızı sorduk. Ertesi gün vereceklerini söylediler. Şuan ortadan kayboldular, senetlerimizi de vermiyorlar. Hiçbir şekilde bilgi alamıyoruz.”şekilde konuştu.

Son Güncelleme: 24.10.2014 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<