Okul çevrelerinde kuş uçurtulmayacak

18 Eylül 2017 Pazartesi 12:43
Okul çevrelerinde kuş uçurtulmayacak

Polis, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul önlerinde kuş uçurtmayacak. Öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için emniyet seferber oldu.

Özellikle ana arter olan yollarda ve okul bölgeleri yakınlarında trafik yoğunluğunun artış göstermesiyle birlikte kazalarının artma ihtimaline karşı, öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarını sağlamak maksadıyla okul önlerinde ve ana güzergahlarda en üst seviyede ekip ve personel takviye edilmesi için planlama yapıldı. Yapılan planlama ile trafik personeli ile trafik düzenlemelerine ana güzergâhlarda ve başta servis araçları olmak üzere denetimlere ağırlık verildi. Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan el ilanları dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

GÜVENLİ EĞİTİM KOORDİNASYON GÖREVLİSİ

Polis sorumluluk bölgesindeki okullarda, bugüne kadar meydana gelen suç sayıları göz önünde bulundurularak okullar risk grubunda değerlendirilerek risk analizleri yapıldı. Okul yöneticileri ile emniyet birimleri arasında daha hızlı bilgi akışının sağlanarak daha güvenli bir okul ve daha güvenli bir eğitim ortamının sağlanması maksadıyla her okul, sorumlu amirler ve polis memurlarına zimmetlendi. Her okula “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” olarak birer polis memuru görevlendirildi.

banner380

Çocuklara alkol, sigara, bali, tiner ve benzeri insan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin satışı denetlenerek, aykırı hareket eden kişilere, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun “sağlık için tehlikeli madde temini” başlıklı 194´ üncü maddesi gereğince işlem yapılacak. Öğrencilerin şiddet eylemleri, suç, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması maksadıyla özellikle okulların yakın çevresinde bulunan internet kafeler, elektronik oyun salonları, kahvehaneler başta olmak üzere umuma açık yerleri ile park ve bahçelere yönelik denetimler arttırılarak yönetmelik hükümlerine uygun hareket etmeleri sağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<