Okul Servislerine Denetim

01 Ekim 2015 Perşembe 21:17 2015-10-01 21:19:17
Okul Servislerine Denetim
 Eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ilk günden itibaren başladıkları öğrenci servislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.
2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber emniyet ekipleri, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına taşınmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim sezonu ile birlikte denetimlere start veren ekipler, Okullar Bölgesi, Nikah Salonu önü, Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Orta okulu bölgesindeki okullara servis yapan araçların, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Servis Araçları yönetmeliğine uygunluğunu denetliyor.

SERVİS ARAÇLARI BU KURALLARA UYACAK

Ekipler, denetim formunda yazan, “Yeterli sürücü belgesine sahip mi? Mesleki yeterlilik belgesine sahip mi? Trafik ve tescil belgesi var mı? Zorunlu Karayolu Mali Sorumlu Sigortası yapılmış mı? Her koltukta emniyet kemeri bulunuyor mu? Emniyet kemeri kullanılıyor mu? Fazla öğrenci alınmış mı? Öğrenci dışında yolcu alınmış mı? Öğrencilerin inişi ve binişi sırasında araç üzerindeki ‘dur´ levhası kullanılıyor mu? İndirme ve bindirme kurallarına uyuluyor mu? Rehber personel bulunuyor mu? Rehber personel bulunuyorsa şartları uygun mu? Okul taşıtı ibaresi bulunuyor mu? Öğrencilerin kullanabileceği cam ve pencereler sabit mi? Kapılar sürücü tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde mi?  Dış ışık donanımı çalışır durumda mı? Bakım ve onarım takip formu düzenlenmiş mi? Özel izin belgesi var mı?” şeklindeki kurallara, araçların uyup uymadığını kontrol ediyor.

DENETİMLER SÜRECEK

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci servislerine yönelik denetimlerin, eğitim öğretim dönemi boyunca süreceğini belirttiler.

Son Güncelleme: 01.10.2015 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mağdur 2015-10-02 22:40:08

hahahahahaha hayret trafik denetim yapıyor şaşırmış bunlar

banner366

<