banner359

Okullarda Aşı Dönemi

.

20 Kasım 2014 Perşembe 19:41 2014-11-20 19:57:35
Okullarda Aşı Dönemi
 Sağlık bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 2014-2015 eğitim öğretim dönemin de öğrencilerin hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık göstermesi için yaptığı aşılama dönemi başladı.
İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi uzman sağlık ekipleri, 11 bin öğrencinin aşılama işlemini gerçekleştirecekler. Geçtiğimiz Çarşamba günü aşılama çalışmalarına merkez deki okullardan başlayan 5 sağlık ekibi, 15 Ocak 2015 tarihine kadar aşılama çalışmalarını tamamlayacak. Uygulama kapsamında anasınıfı, ilkokul birinci sınıflar ve ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinde aşılama çalışması yapılacak.
4’LÜ AŞI
Uygulama hakkında açıklama yapan İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Hakan Akyol, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin aşılama çalışmalarının başladığını belirterek, “Toplum Sağlığı Merkezi’mizdeki 5 aşı ekibi tüm okullardaki öğrencilerin aşı uygulamalarını yapacaklar. Aşı çalışmalarına merkez okullarımızdan başladık. İlkokul birinci sınıflara kızamık, kızamıkçık, kabakulak içeren 3'lü karma aşı ve difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci (DTP-IPV) içeren 4'lü karma aşı uyguluyoruz. Ortaokul 8. Sınıflara da tetanos aşısını yapacağız. Anasınıfı 4-5 yaş öğrencilere de kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısını yapıyoruz. Fakat bize geçen sene de 48-66 aylık öğrencilere bu aşıları yapmıştık. Bu sene geçen sene yaptıklarımıza bu aşıyı yapmıyoruz. Milli Eğitim müdürlüğüne gerekli yazımızı yazdık. Velilere gerekli bilgilendirmeler yapıldı.” Dedi.
11 BİN ÖĞRENCİ AŞILANACAK
Geçtiğimiz Çarşamba günü itibariyle aşılama çalışmalarına başladıklarını aktaran “Aşı uygulaması kapsamında ilk okul birinci sınıf, anaokulu ve ortaokul 8. Sınıf öğrencileri olmak üzere 11 bin öğrenci aşılanacak. Aşılama çalışmasını 15 Ocak 2015 tarihine kadar bitirmeyi hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.
VELİLERE UYARI
Velileri uyaran Akyol, “Çocuklarınızın bariz aşıya karşı geçirdiği alerjileri olup olmadığını da kontrol etsinler. Eğer varsa sınıf öğretmenlerine bildirsinler.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.11.2014 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<