banner359

Organ Bağışı Umut Oldu

.

22 Aralık 2014 Pazartesi 10:39 2014-12-22 10:40:49
Organ Bağışı Umut Oldu
 Damar hastalığı nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi`ne kaldırılan ve tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşındaki kadın, ailesinin bağışladığı organları ile bir hastaya umut oldu

Evinde rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırılan 70 yaşındaki H.S., Yoğun Bakım Ünitesinde yaşam savaşı verdi. Ancak bütün çabalara rağmen Cuma günü beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organ bağışında bulunması ile birlikte zamanla yarış başladı. İnegöl Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Sevda Durmuş, Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörlüğü ile temasa geçerken, önceki akşam İnegöl Devlet Hastanesine gelen Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten nezaretindeki ekip, bağışlanan karaciğeri almak için kolları sıvadı.

Acıbadem Hastanesi`nden Dr. Salih Gülten ve ekibi ile İnegöl Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Sevda Durmuş`un katıldığı yaklaşık 3 saat süren ameliyatla alınan karaciğer, steril kutulara koyularak Acıbadem Hastanesi`ne götürüldü. Alınan organ, belirlenen hastaya nakledilecek.

İNEGÖL, ORGAN BAĞIŞINDA ÖNDE GİDİYOR

Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, “Bursa’da İnegöl, organ bağışında önde gidiyor. Organ bağışının önemi birçok hastayı kurtarabilmek adına yapılır. İnegöllülerin bu bağışa ortak olmasını takdir ile karşılıyoruz. İnşallah buradan alacağımız organ bir insanı yaşatacak. İnegöl Devlet Hastanesinin yeni binasına ilk defa geliyoruz. Bir hastane eğer iyiyse ancak donör çıkarabiliyor. Hastanemizin yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

İNŞALLAH BU ORGAN BİR İNSANA CAN OLUR

70 yaşındaki bir bayandan organ alındığını aktaran Gülten, “Karaciğer’ini alıp Acıbadem Bursa Hastanesine götüreceğiz. Uygun bir hasta belirlendi. Nakli Bursa’da gerçekleştireceğiz. İnşallah bu organ bir insana can olur. İnegöl’ün de henüz solmamış yaprağını, çınarımızı diyelim, götüreceğiz ve yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.12.2014 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<