banner359

Oyun Salonlarında Denetim

20 Kasım 2017 Pazartesi 09:59
Oyun Salonlarında Denetim

Yıl boyunca rutin aralıklarla İnegöl’deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak ilçemizde faaliyet gösteren İnternet ve Oyun Salonlarını denetimden geçirdi.

13-17 Kasım tarihleri arasında 9 farklı ekipten oluşan zabıta personeli denetim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan 32 internet ve oyun salonunu mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 2 iş yeri hakkında mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik olarak denetimlerini sürdürürken, son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren internet ve oyun salonlarını denetimden geçirdi. 9 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 32 internet ve oyun salonunu denetimden geçirdi.

32 İNTERNET VE OYUN SALONU DENETİMDEN GEÇTİ
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik olarak yaptığı denetimlere son olarak internet ve oyun salonlarını ekledi. 13-17 Kasım tarihleri arasında süren denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki 9 farklı ekipten oluşan personel internet ve oyun salonlarını tek tek kontrol etti. 32 internet ve oyun salonu denetimden geçerken, özellikle geleceğimiz olan yavrularımızın sıklıkla kullandıkları internet ve oyun salonlarına ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmak üzere iş yerinin boya badanası ve genel temizlik hususlarına bakıldı. Bunun yanında internet salonlarında bulunan bilgisayarlarda yasaklı sitelere girişi engelleyen filtre programının kullanılıp kullanılmadığı hususları da incelenerek, iş yeri sahiplerine gerekli uyarı, ikazlar yapıldı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 2 iş yeri hakkında da mevzuat gereği yasal işlem uygulandı. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bundan sonra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edileceği de belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<