Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

01 Eylül 2015 Salı 18:49 2015-09-01 18:55:19
Palyatif Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

 Yaşamı tehdit eden, uzun süre tedavi altında gözlemlenmesi gereken hastaların tedavi edildiği Palyatif Bakım Servisi Bursa genelinde ilk olarak İnegöl Devlet Hastanesinde hizmete açıldı. Bursa´da ilk olan 19 hasta kapasiteli merkez, bir sorumlu hekim 12 hemşire, psikolog, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve 2 fizyoterapist görev yapıyor.

banner380
 İnegöl Devlet Hastanesi 3. Katında hizmete açılan merkezin törenine Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen ve sağlık çalışanları katıldı.

UMARIM İNEGÖL VE BURSA´YA YAKIŞAN BİR SERVİS OLUR

Törenin açılış konuşmasını yapan Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen, “Böyle bir servisin açılmasında destek sağlayan genel sekreterimize ve ekibimize çok teşekkür ediyorum. Umarım İnegöl ve Bursa´ya yakışan bir servis olur. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´da, “Tanıtım videosunun ilk bölümünde solgun yüzler gördük, ikinci bölümde de bu çözüm sonrası gerçekleşen kısmen de olsa mutlu yüzler gördük. Devletin aslında burada şefkatli elini görmüş oluyoruz. Şefkat elinin her yerde olduğunu biliyoruz ama ilçemizde de böyle bir mekân sonrasında var olacak yeni ihtiyaçların doğmasıyla beraber yine ne eksik olsa bunlar tamamlanıyor. Bu hizmetler verilirken sağlık çalışanlarımız gerçekten gayretle büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Ama tabi ki onlara karşı yapılmış olan her türlü olumsuz hareketi bizde şiddetle kınıyoruz. Bu oluşumun sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KAMU YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

İnegöl´ün hizmete doymadığını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´de, “İnegöl, içinde yaşayan 250 bin insanına siyaset ve devlet kurumlarının yapmış olduğu kamu yatırımlarıyla daha iyi yaşanabilecek bir şehir olmanın altyapısını her gün farklı açılımlarla, farklı yeni hizmet odaklarıyla sunmaya devam ediyor. Bundan 10 ay önce bir dizi hizmet noktasının hizmete açılması ve Sayın Sağlık Bakanımızın da bize eşlik etmesiyle İnegöl Devlet Hastanemizi hizmete açtık. O günün şartlarında eski hastaneden buraya taşınan personelimizin, cihazlarımızın, aletlerin burada yüksek bir tempoyla çalıştıklarını ve hastalarımızın da bundan yüksek bir memnuniyet duyduklarını gördük. İhtiyaçlar sınırsızdır. Yeni ihtiyaçlara, yeni hizmet noktalarına her gün ihtiyaç var. Onlardan biri olan Palyatif Yoğun Bakım Ünitesi´nin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği nezdinde Bursa´da başlatmış olduğu çalışmalarla kendine koymuş olduğu 2015 hedefine İnegöl Devlet Hastanesi de bir katkı koyuyor, bunu İnegöllü hemşerilerimize ve ihtiyacı olan herkese yaşatmak için bu hizmeti bugün devreye alacağız. Hastanemizde insanımıza hizmet veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BUNDA KASIT VAR, KALLEŞLİK VAR, ADİLİK VAR

Terör olaylarına olan tepkisini de dile getiren Şahin, “Biz tüm bu mutlulukları yaşarken, belki de batıda yaşadığımız için yeni yeni hizmet noktalarını devreye alırken ülkemizin doğu ve güneydoğusunda kalleş ve katil terör örgütü canlara, yeni yeni fidanlara kast etmeye ve katletmeye devam ediyor. Onlara buradan sesleniyorum; Dün de genç bir eczacıyı, siyaset yapmak isteyen genç bir insanı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yapan yepyeni bir fidanı katlettiler ve yolda bir noktadan başka bir noktaya hizmet etmek için giden bir hekimi katlettiler. Bunda kasıt var, kalleşlik var, adilik var, insanın üzerinde olmaması gereken ne kadar aşağılık hadise varsa hepsi bunlarda var. Siz bu ülkeyi, hekimlerimizi, eczacılarımızı, siyasetçilerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, kamu görevlilerimizi, genç insanlarımızı katlederek korkutmaya çalışıyorsunuz ama unutmayın; biz tarihten aldığımız güçle ayaktayız. 100 sene önce de 7 düvel karşımıza geçti, medeniyet dedikleri o tek dişi kalmış canavarla önümüze çıktılar ama bir şeyi unuttular, bizim iman dolu göğsümüz ve serhaddimiz var. Bizi yıldıramayacaklar, küstüremeyecekler. Orada bulunan vatandaşlarımıza yapılanlar orada kamu görevlilerimize yapılanlar bizi yıldıracaksa, küstürecekse biz bu davayı kaybederiz. Ama azimliyiz, kararlıyız. Siyaset kurumu olarak da devlet olarak da kararlıyız. Bir avuç çapulcuya pabuç bırakmayız ve bırakmayacağız. 12 sene önceki Türkiye´yi karşılarında gördüklerini zannediyorlar. Daha kararlı bir siyaset ve devlet var. Daha kararlı bir devlet olgusu var. Bundan bize yaptırılmak istenenlere, çektirilmek istenenlere ders çıkararak her gün yeni bir sabaha yeniden azimle kalkarak devam ediyoruz. Terör bu ülkeden bir gün mutlaka kazınacak. İnşallah bu en kısa zamanda olacak. Biz burada hemşerilerimize yeni bir hizmet noktasını devreye alarak yeni bir mutluluğu paylaşıyoruz ama bir hekim arkadaşımız yolda otomobilinde taranarak katlediliyor. Allah belalarını versin. Allah müstahaklarının en kötüsünü versin diye dua ediyorum. Biz buna layık değiliz. Bunların uzantıları, tetikçileri ve uzantıları var ama güçlü, büyük, azimli Türkiye Cumhuriyetini hesaba koymadan hareket ediyorlar. Buna eğer savaş derseniz savaşı kazanacağız, terör derseniz mücadeleyi kazanacağız, siyaset derseniz siyaseti kazanacağız. Biz mutlaka kazanacağız. Geçmişte kazandığımız gibi” diye konuştu.

KAYMAKAM AKÇA´DAN TERÖR TEPKİSİ

Kaymakam Ali Akça ise, “Bu gün yine güzel hizmet sunumunun açılışında beraberiz. Daha önceden İnegöl Devlet hastanesine geldiğim de yine bir başka güzel hizmetin startı verilmişti. Anne dostu hastane hizmeti sunulmuştu. Netice de bunlar insanlarımız için. İnsanlarımızın hayat konforu hayat kalitesini biraz daha ileriye taşımak için bu hizmetler yapılıyor. Tüm sağlık çalışanlarını kutluyorum. Netice de tüm kamu görevlileri olarak bizimde gayemiz insanların yaşam kalitesini artırmaktır. Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımıza yönelik, gerek sözlü gerekse fiziki bazı saldırılar olduğunu görüyoruz. Bu kendini bilmezleri bu tavır ve davranışlarında sözlü fiili saldırılarından dolayı kınıyorum. Bütün bunlara rağmen sağlık çalışanlarımızın hizmet inancında hizmet kalitesinde zerrece bir düşüş yaşanmayacağına da inanıyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Kamu görevlileri hizmetlerini verirken, buna rağmen birileri ilkel dürtülerini gerçekleştirmek için maalesef terörü yada şiddeti esas alabiliyorlar. Kim şiddetle yada terörle arasına mesafe koymazsa o kişiler insanlıkla arasına mesafe koyarlar. Bunlardan ne huzur ne hayır ne de medeniyet tesis edilir. Biz huzuru biz hayrı biz medeniyeti esas alan bir neslin temsilcisiyiz. Yeni merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından, merkezin açılmasında emeği geçen sağlık görevlilerine çiçek takdim edildi.

Takdimin ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan merkez gezilerek incelendi. Protokol üyeleri yeni merkezde yatan hastaları tek tek ziyaret ederek karanfil dağıttılar.

Son Güncelleme: 01.09.2015 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<