“Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

24 Haziran 2017 Cumartesi 15:53 2017-06-24 15:59:29
“Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

banner380
Aktaş yayımladığı mesajda, “Ramazan Bayramın bizlere yansıttığı güzel duygulara rağmen İslam coğrafyasında şiddet, kaos ve ümitsizliğin hakim olması bizlerin yüreklerini yakıyor. Bu istenmeyen tablonun ortadan kalkması için İslam Coğrafyasını yeniden barış ve kardeşlik yurdu haline getirmeliyiz. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da artmasına vesile olan Ramazan Bayramının, İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını cenabı Allah´tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAYRAMLAR; SEVGİ, DOSTLUK, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN EŞSİZ BİR FIRSAT

Aktaş mesajında şunları kaydetti: Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif´i geride bırakarak; milletçe, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Bayramların, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için mükemmel bir vesile, eşsiz bir fırsat olduğunu” belirtti.

RAMAZANI DOLU DOLU YAŞADIK

Teravihlerle, iftarlarla, sahurlarla birlikte bolluk bereket ve mağfiret ayı olan Ramazanı İnegöl´ün caddesinde, sokağında her yerinde yaşamanın mutluluğunu yaşadık diyen Aktaş, “Gerçekleştirdiğimiz iftar ve sahur programları ile aynı sofra etrafında buluşarak aramızdaki kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz daha da artarken, çat kapı iftarlarımızla hemşerilerimizin sofralarına ortak olarak onlar ile birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşadık. Ayrıca Dünyaca ünlü hafızların kuran-ı kerim tilavetleri ve teravih namazlarıyla Ramazanı bu sene İnegöl´de bambaşka yaşarken, Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi marifetiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik erzak dağıtımlarımızla onların biz nebzede olsa yüzlerini güldürmeye çalıştık” dedi.

BAYRAMA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazanı geride bırakarak; milletçe, sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aktaş, “Her bayramda olduğu gibi Ramazan Bayramı insanların bir araya geldiği, toplumun bayramlaşma sayesinde kaynaştığı ve manevi duygularımızın harmanlandığı bir zaman dilimi. Kardeşliğin ve dostluğun en üst noktaya ulaştığı bayram boyunca her zamanki gibi büyüklerimizi ziyaret edeceğiz, varsa küskünleri barıştıracağız, küçükleri sevindirip, ihtiyaç sahibi ailelere yardım elimizi uzatacağız. Ayrıca bizler için önemli bir unsur olan büyüklerimizi unutmadığımızı göstermek adına huzurevinde kalan yaşlılarımızı ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İSLAM COĞRAFYASINI KARDEŞLİK YURDU HALİNE GETİRMELİYİZ

Duyguların kabardığı, sevgi ve saygı, hislerinin Müslümanlar arasında alabildiğine canlandığı en güzel günlerden olan bayramların bir sevinç ve neşe günü olduğunu belirten Aktaş, “Ramazan Bayramının bizler için ayrı bir yeri var. Çünkü Ramazan Bayramı, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade ediyor. Ramazan Bayramın bizlere yansıttığı bu güzel duygulara rağmen İslam coğrafyasında şiddet, kaos ve ümitsizliğin hakim olması bizlerin yüreklerini yakıyor. İşte bu istenmeyen tablonun ortadan kalkması için İslam Coğrafyasını yeniden barış ve kardeşlik yurdu haline getirmeliyiz. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da artmasına vesile olan Ramazan Bayramının acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını cenabı Allah´tan niyaz ediyorum.”

Aktaş son olarak, “Ramazan Bayramınızı en kalbi dileklerimle kutluyor; bu mübarek bayramın, bizleri her zamankinden daha çok birbirimize yakınlaştırmasını, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 24.06.2017 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<