banner359

Rant iddialarına yanıt!

12 Eylül 2017 Salı 10:07
Rant iddialarına yanıt!

Eski İnegöl Devlet Hastanesinin bulunduğu alanda yapılması planlanan ve çalışmalarına başlanan Belediye Hizmet Binası ve Meydan Projesi ile ilgili son günlerde yaşanan tartışmalara ve bazı kesimler tarafından ortaya atılan rant iddialarına JEMAR firması sahibi Ayhan Çamlıdağ´dan yanıt geldi.

İnegöl Belediyesi yeni Hizmet Binası ve Meydan Projesi yerinin sondaj işini üstlenen JEMAR firması sahibi Ayhan Çamlıdağ iddialar ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Çamlıdağ, “Malumunuz üzere son bir ay içinde şehrimizin gündemini meşgul eden Belediye Sarayı projesi ihalesi yapım işinde usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları tartışılmaktadır. Maalesef bu tartışmalara şahsımın da dahil edilmek istendiğini üzülerek takip etmekteyiz” dedi.

BURSA´NIN ÖNDE GELEN FİRMALARINDANIZ

Ayhan Çamlıdağ, “Firmamız JEMAR inşaat zemin etüd bünyesinde 5 mühendis ve arazi ekibimizle beraber toplam 10 kişilik teknik kadromuzla Bursa´nın önde gelen sayılı firmaları içinde yer alıp, birçok kamu ve özel müteşebbis bazında iş yapmış ve 11 yıllık mazimizde en ufak bir sıkıntı ile karşılaşılmamıştır. Şimdiye kadar olayları sükûnetle izleyip açıklama yapmamamız birilerinin iddia ettiği gibi rant pastasından faydalanmak değil, olayın muhatabı olan yüklenici firma ve İnegöl Belediyesinin açıklama yapmasını beklemekti. Ancak tarafların hiç birinden mantık dairesi çerçevesinde hiç bir açıklama gelmediği gibi taraf olmayan farklı kesimlerden farklı farklı açıklamalar gelmesi işi içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Süreç hiç alakamız olmadığı halde firmamız ve sahsım aleyhine çevrildiği için bu açıklamayı yapma zorunluluğumuz oluşmuştur” dedi.

EN AVANTAJLI TEKLİFİ VERDİK

JEMAR firması sahibi Ayhan Çamlıdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bahse konu iş ile ilgili İnegöl Belediyesi tarafından 13 sondaj yapılması esasına göre teklif toplanılmıştır. Söz konusu iş ile ilgili ekonomik açıdan en avantajlı teklif 8 bin TL olarak firmamızca verilmiştir. Akabinde arazideki sondaj çalışmalarımız 14-15-16-18-19-20 Temmuz 2016 tarihleri arasında 2 adet sondaj ekipmanı ile tamamlanıp, Ağustos 2016 tarihinde rapor haline getirilerek idareye teslim edilmiştir. Firmamız tarafından tamamlanan ve idarece onaylanıp kabul edilen işimize müteakip söz konusu ihaleye çıkılmıştır. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beyin açıklamalarından anlaşıldığı üzere Temmuz 2017 tarihinde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılmıştır. Yer teslimi yapılmasının akabinde inşaatla ilgili çalışma yapılması beklenirken, Ankara menşeili Akademi firmasının tekrardan sondaj makinasının sondaja başlaması ve farklı açıklamalar olayları bu noktaya kadar getirmiştir.”

İŞTE O MADDE

“Tartışmaların ana unsuru olan Kamu İhale Kanununun ilgili maddesinde şöyle denilmektedir: İhale dokümanında değişiklik veya açıklama yapılması; Madde 29- İlân yapıldıktan sonra ihale dokümanında değişiklik yapılmaması esastır. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilânlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekil de ilân olunur. Ancak, ilân yapıldıktan sonra, tekliflerin hazırlanmasını veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hatalar veya eksikliklerin idarece tespit edilmesi veya isteklilerce yazılı olarak bildirilmesi halinde, ihale dokümanında değişiklikler yapılabilir. Yapılan bu değişikliklere ilişkin ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olan zeyilname, son teklif verme gününden en az on gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale dokümanı alanların tamamına gönderilir”

“Zeyilname ile yapılan değişiklikler nedeniyle tekliflerin hazırlanabilmesi için ek süreye ihtiyaç duyulması halinde, ihale tarihi bir defaya mahsus olmak üzere en fazla yirmi gün zeyilname ile ertelenebilir. Zeyilname düzenlenmesi halinde, teklifini bu düzenlemeden önce vermiş olan isteklilere tekliflerini geri çekerek, yeniden teklif verme imkanı sağlanır. Ayrıca, istekliler tekliflerini hazırlarken, ihale dokümanında açıklanmasına ihtiyaç duyulan hususlarla ilgili olarak son teklif verme gününden yirmi gün öncesine kadar yazılı olarak açıklama talep edebilir. Bu talebin idarece uygun görülmesi halinde yapılacak açıklama, bu tarihe kadar ihale dokümanı alan bütün isteklilere son teklif verme gününden on gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ve açıklama talebinde bulunan istekli belirtilmeksizin yazılı olarak gönderilir. İdarelerce uyulması gereken diğer kurallar madde 62 c) (Değişik: 18/4/2007-5625/5 md.) yapım işlerinde arsa temin edilmeden, mülkiyet, kamulaştırma ve gerekli hallerde imar işlemleri tamamlanmadan ve uygulama projeleri yapılmadan ihaleye çıkılamaz.”

HER TÜRLÜ YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM

“Anlaşılacağı üzere bırakalım ihalesi tamamlanmış bir işi; daha ihale sürecinde bile uygulama projelerinin değiştirilmesine yönelik kriterler mevcut iken, yapılmaya çalışılan nedir? Umuyoruz ki yapılmaya çalışılan bir artırma veya eksiltme çalışması değil, sadece fantezi amaçlı bir çalışma olsun ve yine umuyoruz ki yetkililerden resmi bir açıklama gelerek bu tartışmalar ve muğlaklılar giderilsin. Şahsıma yönelik kamuoyunda olumsuz intiba yaratmaya çalışanlara karşı her türlü yasal haklarımı kullanacağımı beyan eder, saygılar sunarım.” 

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<