banner359

Rektör'den İnegöl'e Üniversite Müjdesi

09 Şubat 2016 Salı 11:51 2016-02-09 11:56:00
Rektör'den İnegöl'e Üniversite Müjdesi
Nüfusu, ekonomisi ve sosyo-ekonomik durumu ile il konumunda olan İnegöl´e üniversite açılması için bütün yollar denenirken, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay´dan müjde niteliğinde açıklama geldi.

Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifinin binasının temel atma törenine katılarak konuşma yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İnegöl üniversitesi için İnegöl´de İşletme fakültesi ve yüksekokul ile Yenişehir meslek yüksekokulunu hediye edeceklerini ifade etti.

3 FAKÜLTE

Uludağ üniversitesinin Türkiye´nin ilk 10 üniversitesinden biri olduğunu aktaran Ulcay, “63 bin 451 öğrencimiz var. Bunun bir fakültesi İnegöl´de. İlerde il olacaksınız sanırım. İşletme fakültemiz ve birde meslek yüksekokulumuz burada. Toplamda 3 bin civarında öğrencimiz burada. İnegöl Bursa´nın en büyük ilçesi. Eğer il yapılacak olsa Türkiye´de ilk olacak bir il olur. Üniversiteye kavuşmasını istediğimiz ilçelerden biri. Bende Rektör olarak eğer böyle bir konuda siyasetçilerimiz karar verirlerse buraya bir üniversite kurulmasına, İşletme fakültemizi ve meslek yüksekokulumuzu, hatta Yenişehir´deki meslek yüksekokulunu yeni kurulacak üniversitenin birer kurumları olması noktasında siyasi en ufak bir zorluk çıkarmayıp, hediye edeceğimi bildirmek isterim. İşletme fakültesi mevcut zaten. Bana göre Orman fakültesi ayrıca bu kadar mobilyacıya da tasarım fakültesi lazım. 3 fakülte bir üniversite açmak için yetiyor. Ama kanunu yazarken daha fazla fakülte yazılır da önce bu üçünü aktif hale getirmeniz lazım. Onaylamayı bakanlar kurulu yapar. Bakanlar kurulu kanun tasarısı haline getirin derse bu iş olur. hayırlısı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.02.2016 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<