banner359

Restorasyon skandalına inceleme!

30 Temmuz 2015 Perşembe 11:05 2015-07-30 11:10:20
Restorasyon skandalına inceleme!
 
İnegöl'de en eski ve merkezî camii olan İshakpaşa Camii’nin duvarlarındaki tarihi güzellikler yapılan restorasyonlarla sıvaların altında kalması konusunun gündeme gelmesi üzerine, Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelen ekipler camii içerisinde inceleme yaptı.

Ankara’dan gelen Vakıflar Mühendisleri İshakpaşa cami içerisindeki tarihi hatlarla alakalı bazı yerleri kazıyarak, nasıl örtüldüğünü ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu yerinde tespit ettiler.
 
Daha sonra cami içerisinde çeşitli incelemelerde bulunan mühendisler, Türbe ve Medrese içerisinde de incelemelerinin ardından, restorasyonların bilinçsizce yapıldığını belirttiler.
 
Mühendisler daha sonra caminin asli yapısına uygun restorasyon yapılması için gerekli raporlarını tuttu. Raporlar doğrultusunda İshakpaşa Camisinin yeniden aslına uygun restore edilmesi için gerekli çalışmaların başlayacağını ifade edildi.
 
Caminin orijinal planlarının kendilerinde olduğunu belirten mühendisler, bazı ufak tefek değişikliklerin de cami içerisinde yapılacağını, bununla alakalı son derece aslına uygun yenileme çalışmalarının olacağını raporladılar.  

Son Güncelleme: 30.07.2015 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<