banner359

Ruhsat Büyükşehir'den!

30 Temmuz 2015 Perşembe 10:37 2015-07-30 10:42:25
Ruhsat Büyükşehir'den!
 2014 yerel seçimlerinden sonra devreye giren büyükşehir yasasıyla birlikte Bursa Büyükşehre bağlanan İnegöl´de bir çok uygulamanın ve resmi prosedür büyükşehir eliyle yapılıyor. Yıllardır İnegöl belediyesinden çalıştırma ruhsatı alan S plakalı Servis araçları artık Bursa büyükşehirden ruhsatlarını alacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Büro ekipleri İnegöl´de yeni araç alan veya aracını değiştiren 200´e yakın araç sahiplerine yönelik ruhsat işlemlerini kültürpark içerisi nikah dairesi önünde yaptılar.

Çalışmalara Bursa Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Büro Şefi Bülent Yılmaz ile Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz´da katıldı.

ARAÇLARA ÇALIŞMA RUHSATLARINI VERİYORUZ

İşlemler hakkında açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Büro Şefi Bülent Yılmaz, “Vatandaşa hizmet için buradayız. Burada 200´e yakın araç var. Biz daha önceden yeni veya aracını değiştiren servis araç sürücülerini Bursa´ya çağırıyorduk. Bu yıl alınan kararla bütün ilçelerdeki servis araçlarının olduğu yere biz gidiyoruz. Hizmeti ayağa götürüyoruz. Bu kadar aracın Bursa´ya gelmesi uygun olmazdı. Biz geliyoruz kontrollerimizi yapıyoruz. Sağ olsun bütün oda başkanları yardımcı oluyorlar. Şartları uygun olan araçlara çalışma ruhsatlarını veriyoruz. Genelde de araçlar uygun oluyor.” Dedi.

U BELGESİ OLAYI BİZİ AŞAN BİR KONUDUR

İnegöl´deki servis araçlarının Bursa´ya yönelik servis hizmeti vermesinde yaşanan U belgesi sorununun hatırlatılması üzerine Yılmaz, “U belgesi olayı bizi aşan bir konudur. U belgesi konusu mahkeme kararıyla sanırım iptal olmuş. Ama tabi meclisin bileceği bir iş. Yargıya intikal etmiş bir olay. Sanırım başka bir çözüm buldular. Biz yine yönetmelikte yazdığı şekilde belge veriyoruz. Büyükşehir belediyemiz vatandaşa hizmet için ellerinden gelen bütün kolaylıkları yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

BURSA´YA GİTMEK KÜLFET

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, “İnegöl büyük bir ilçe. 2014 yerel seçimlerinden sonra Bursa´ya bağlandık. Merkez ilçe olduk. İnegöl´de 463 tane servisçi var. 463 servisçinin hepsi kayıt altına alındı. Bundan sonra çalışma ruhsatları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. Biz bu adaptasyona ayak uyduranların başında geliyoruz. Şoförler odası ve servisçiler olarak bu konuda ciddi çalışma yapıyoruz. Bu araçların hepsinin toplanıp Bursa´ya gidip ruhsat alması hem trafiğe zarar verir hem de külfet. Ruhsatları olanlar devam edecek. Şu anda yeni araç alanlar veya model yükseltenler Bursa büyükşehir tarafından ruhsatlandırılıyor.” Dedi.

İSTİŞARE İLE ÇÖZECEĞİZ

U belgesi olayını da değerlendiren Korkmaz, “Mecliste bazı teklifler verildi. İstişare olmadan hiçbir şey olmaz. İstişare ile her şey çözülür. Bursa büyükşehir belediyesi ile oturacağız. İnegöl´den yine bu sorun çözülecek. En son çıkan bir meclis kararı var. Yıldırım, Kestel, Gürsu, Osmangazi ilçelerindeki servisçiler her ilçeye gidebilir. Ama bu ilçelere dışarıdaki ilçeler gelemez. Büyükşehir belediyesi söylüyorum; aslında normal şartlar da bakarsanız, İnegöl´deki bir fabrikaya İnegöllü servisçinin servis yapması daha kolay. Bursa´dan İnegöl´e servis yapan İnegöllü servisçi, işçileri bıraktıktan sonra akşama kadar farklı servisler de yapabilir. Bursalı servisçi İnegöl´e gelirse ancak kontak kapatır akşama kadar bekler.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.07.2015 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<